La consolidació estructural del pati de la Casa Gran del santuari del Miracle i la segona fase de restauració de l'església de Santa Maria ja estan enllestides. Es tracta de dues obres diferenciades dins del mateix conjunt, que ha dut a terme, en els darrers mesos, l'Institut Català del Sòl (Incasòl), dins del programa de l'1% Cultural.

La prioritat de la intervenció al pati de la Casa Gran, que té el seu origen en el 1459, ha estat garantir la seguretat estructural, segons ha informat l'Incasòl. L'actuació més rellevant ha consistit en refer la part de columna que estava trencada i atirantar l'arcada de la façana sud. Un cop estabilitzat aquest punt, es va iniciar la resta de consolidació estructural. Per donar accés a les galeries perimetrals del pati s'han refet els seus sostres amb els mateixos materials originals de fusta. La resta d'intervenció ha estat en la restauració de les peces de pedra més afectades.

Pel que fa a la segona fase de restauració de l'església de Santa Maria del Miracle, el projecte n'ha enllestit la primera fase i n'ha condicionat les instal·lacions existents, que amb el pas del temps han quedat obsoletes. A l'exterior de l'església s'han eliminat les humitats en els paraments verticals i en les barreres arquitectòniques i s'ha adaptat la porta d'accés. A l'interior del temple s'han restaurat els balcons interiors, s'ha pintat la capella de l'orgue, s'ha col·locat la nova barana al balcó de l'orgue, s'ha completat la instal·lació elèctrica general i la il·luminació natural del cambril, amb la col·locació de filtres.