Les històries imaginàries interessen als infants quan poden reconèixer-hi forts impulsos interns dels personatges, conscients que els homes no són bons per naturalesa tal com els adults els volen fer creure, i les solucions a les quals arriba el protagonista. Aquesta és la premissa de la qual partirà Montse Colilles, de l'associació de mestres Rosa Sensat, en la sessió que es farà aquest vespre a partir de 2/4 de 9 a la biblioteca Morató.

És la primera de les dues xerrades que impartirà la psicòloga durant aquest mes d'abril. La d'avui, adreçada a famílies, està organitzada per les Ampa de les escoles solsonines i la biblioteca.

I el dia 16 és el sector docent qui està convocat a una xerrada titulada "Paraules pintades: llegir les imatges. Què implica ser mediadors de la lectura a l'escola?". En aquest cas, s'hi explicarà què són els àlbums i llibres il·lustrats com a gèneres literaris actuals, s'hi veuran les diferències entre àlbum, llibre d'artista, llibre il·lustrat, novel·la gràfica i còmic, i se n'analitzaran les característiques. També es mirarà en detall exemplars d'aquestes obres per gaudir del ventall de tècniques pictòriques i de la riquesa de narracions.