El govern solsoní adquireix 250 compromisos amb la ciutat

El pla de mandat recull les accions previstes per a la legislatura

09.06.2016 | 00:00
L´alcalde de Solsona

Un any després de la seva presa de possessió, l'equip de govern que encapçala David Rodríguez ha fet públic el document que recull el pla de mandat per a aquesta legislatura. Es tracta del recull de 250 compromisos de l'equip de govern amb la ciutat, cadascun amb una anualitat programada o bé amb un període de temps més ampli per dur-los a la pràctica. Són compromisos derivats del programa electoral d'ERC però que inclouen també les aportacions de la regidora del PSC amb qui van subs-criure el pacte de govern.
Per a l'executiu municipal, no es tracta d'un document tancat, sinó que es concep com una planificació ampliable. "Pretenem que sigui un full de ruta viu i permeable que s'ajusti a la realitat de cada moment", afirma l'alcalde, David Rodríguez. Així, és previst que es vagi actualitzant i s'ampliï amb propostes també recollides en el Pla d'actuacions de millora urbana (PAMU). A més, el pla està obert a incorporar "aportacions de la ciutadania que siguin assumibles per al consistori".
Les accions programades es classifiquen en diversos àmbits de treball agrupats en quatre grans eixos estratègics: un bon governament, el desenvolupament del territori, una ciutat endreçada i qualitat de vida. En la presentació introductòria, l'alcalde qualifica aquest treball com "un acte de compromís amb Solsona i un exer-cici de transparència" i assegura que es retrà comptes periòdicament de la tasca realitzada.
En l'àmbit del bon governament, el consistori inclou aquells compromisos que faran un govern més proper, transparent i eficient. Pel que fa al desenvolupament territorial, recull aquelles accions destinades a millorar les condicions de vida de les persones, la promoció del turisme i el comerç i l'estimulació del teixit empresarial. Els espais públics, la ciutat neta i els equipament i serveis constitueixen l'àmbit que han definit com "una ciutat endreçada", i pel que fa a la qualitat de vida s'hi recullen els compromisos sobre benestar de les persones, i el foment de la salut i l'esport i la cultura i l'educació.
El document íntegre amb els 250 compromisos es pot descarregar al portal de transparència del web municipal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema