Un any després de la seva presa de possessió, l'equip de govern que encapçala David Rodríguez ha fet públic el document que recull el pla de mandat per a aquesta legislatura. Es tracta del recull de 250 compromisos de l'equip de govern amb la ciutat, cadascun amb una anualitat programada o bé amb un període de temps més ampli per dur-los a la pràctica. Són compromisos derivats del programa electoral d'ERC però que inclouen també les aportacions de la regidora del PSC amb qui van subs-criure el pacte de govern.

Per a l'executiu municipal, no es tracta d'un document tancat, sinó que es concep com una planificació ampliable. "Pretenem que sigui un full de ruta viu i permeable que s'ajusti a la realitat de cada moment", afirma l'alcalde, David Rodríguez. Així, és previst que es vagi actualitzant i s'ampliï amb propostes també recollides en el Pla d'actuacions de millora urbana (PAMU). A més, el pla està obert a incorporar "aportacions de la ciutadania que siguin assumibles per al consistori".

Les accions programades es classifiquen en diversos àmbits de treball agrupats en quatre grans eixos estratègics: un bon governament, el desenvolupament del territori, una ciutat endreçada i qualitat de vida. En la presentació introductòria, l'alcalde qualifica aquest treball com "un acte de compromís amb Solsona i un exer-cici de transparència" i assegura que es retrà comptes periòdicament de la tasca realitzada.

En l'àmbit del bon governament, el consistori inclou aquells compromisos que faran un govern més proper, transparent i eficient. Pel que fa al desenvolupament territorial, recull aquelles accions destinades a millorar les condicions de vida de les persones, la promoció del turisme i el comerç i l'estimulació del teixit empresarial. Els espais públics, la ciutat neta i els equipament i serveis constitueixen l'àmbit que han definit com "una ciutat endreçada", i pel que fa a la qualitat de vida s'hi recullen els compromisos sobre benestar de les persones, i el foment de la salut i l'esport i la cultura i l'educació.

El document íntegre amb els 250 compromisos es pot descarregar al portal de transparència del web municipal.