El consistori solsoní ha obert, per primera vegada, un procés participatiu sobre els actes del programa de festa major. Una vegada tancada l'edició d'enguany, l'Ajuntament demana als ciutadans que es pronunciïn sobre què troben a faltar a la festa, què hi sobra o què en modificarien. Amb les aportacions ciutadanes, s'estudiarà la introducció de novetats a partir de l'any que ve. L'equip de govern ha fet un primer balanç de la celebració, però "la valoració definitiva" l'acabarà de perfilar "una vegada s'hagin recollit les aportacions ciutadanes i s'hagin dut a terme algunes reunions en l'àmbit intern i amb entitats", apunta l'alcalde, David Rodríguez.

Aquest procés participatiu es vehicularà a través del correu electrònic participa@ajsolsona.cat. Qui vulgui aportar propostes sobre la festa major pot fer-ho fent constar el nom i cognoms i el DNI. El termini es tancarà dimecres vinent, dia 21, de manera que a final de mes el consistori pugui disposar d'una valoració més àmplia.

Després d'un primer balanç de l'última edició, l'executiu municipal és conscient que "cal potenciar la programació adreçada al jovent" i, per tant, serà necessari "destinar-hi més esforç pressupostari per incloure-hi més concerts", segons l'alcalde. Enguany s'ha organitzat per a aquest col·lectiu, a través de Joventut Solsonina, una nit de concerts, el dia 8, i el Concurs de Músics al Carrer, el dia 9, si bé el concert solidari del SOM del dia 2 i el del Casal Popular La Fura, el 10, també es consideraven cites atractives per a aquest públic.

L'Ajuntament ha comunicat que, properament, les regidories de Cultura i Joventut mantindran reunions amb Joventut Solsonina i altres associacions per parlar de la millora de l'oci per a joves durant els dies de la festa.

Reclamació de CDC

Just abans de la festa major, el grup de CDC a l'Ajuntament de Solsona va expressar la seva disconformitat amb la programació dels actes adreçats als joves dins del programa. En el comunicat que van fer públic expressaven la necessitat de revisar la programació actual i el seu rebuig total per "la quantitat que es destina a aquesta entitat (Joventut Solsonina) per organitzar la programació jove, així com també les dificultats que es troben per poder decidir què volen fer i de quina manera".

A més dels canvis en l'oferta juvenil, una altra de les conclusions extretes per l'equip de govern en la seva primera valoració de la festa és la necessitat de replantejar el format de l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya per tal de fer-lo més lluït.