L'oficina de turisme del Solsonès augmenta el nombre de visites

L'equipament ha acollit un 18% més de turistes que durant l'estiu passat

25.09.2017 | 08:17
Moment d´una de les visites guiades Tasta Solsona

L'oficina de turisme del Solsonès ha registrat entre els mesos de juliol i agost 4.600 visites, 700 més (el 18%) que les que va rebre l'any passat. Les dades confirmen la tendència a l'alça del sector que s'ha produït a la resta del país. Alhora, la participació de 1.130 persones a les visites guiades temàtiques de Solsona consolida el pes del turisme cultural a la capital de comarca.

Amb 340 consultes realitzades per famílies a l'oficina de turisme, es reforça el pes d'aquest perfil de visitants (el 26%), si bé continuen sent majoritàries les parelles (47%) que acudeixen a la comarca per gaudir dels actius paisatgístics i l'àmplia oferta cultural i gastronòmica. Gairebé el 12% de les consultes correspon a visitants que van en grup. Pel que fa a les parelles, el perfil més habitual són les que tenen entre 36 i 65 anys.

Nucli antic


Els principals valors turístics de Solsona es troben muralles endins. Tal com constata el personal tècnic que treballa a l'oficina de turisme, molts visitants queden sorpresos per la singularitat que presenta el nucli antic, juntament amb l'actiu folklòric i geganter. Aquest fet explica l'èxit de les visites guiades d'aquest estiu. Les visites nocturnes han aplegat 445 persones, la visita familiar amb taller de gegants n'ha rebut 424, la ruta per la Solsona monumental, 220, i els visitants al pou de gel han estat 578. Es tracta de visites organitzades i desenvolupades per Solsona Experience, el projecte cooperatiu d'un grup de joves que ensenya i descobreix Solsona amb visites experiencials.

Pel que fa al turisme de natura, la demanda s'ha focalitzat en els espais de bany, les rutes a peu i en bicicleta i l'oferta de caiacs. Entre les peticions fetes a l'oficina de turisme, situada a la carretera de Bassella, també s'ha sol·licitat informació sobre el salí de Cambrils, el zoo del Pirineu, els molins de la Vall d'Ora, el nou Espai Bar-roc ubicat al Miracle i el Museu de la vall de Lord, entre d'altres.


Turisme de proximitat


El perfil de qui acudeix a informar-se de l'oferta de la comarca del Solsonès a l'oficina de turisme correspon a persones que provenen sobretot de Catalunya, en el 73%, principalment de l'àrea metropolitana, seguit del de la resta de l'estat espanyol (12%), entre el qual destaca, per ordre de rellevància, el País Valencià, que s'ha doblat enguany, el País Basc i Madrid, que han disminuït.

El turisme europeu majoritari al Solsonès prové de França, dels Països Baixos, que actualment està en augment, i del Regne Unit. L'oficina ha observat que el nombre de visitants europeus i internacionals supera el dels turistes que provenen de la resta de l'estat espanyol. L'oficina de turisme de la vall de Lord va fer públiques les dades de visitants de l'estiu a principi de setembre, i eren força similars, també encapçalades per catalans que provenen de la zona de Barcelona i del Vallès.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Solsonès

Imatge de la sala d'estar del pis
Solsona fa cinc mesos que té preparat un pis per a refugiats

Solsona fa cinc mesos que té preparat un pis per a refugiats

Creu Roja de la demarcació de Lleida s'encarrega de coordinar l'acollida

La Fira del Tió solsonina amplia el seu programa amb activitats familiars

La Fira del Tió solsonina amplia el seu programa amb activitats familiars

La plaça Major serà el centre de la fira, amb el mercat artesà i l'exposició de tions i pessebres

La Fura commemora el centenari de la Revolució Russa amb «Parlem de...»

La Fura commemora el centenari de la Revolució Russa amb «Parlem de...»

El cicle de conferències debatrà sobre els diversos problemes amb què va topar Rússia a partir del...

L'entitat Sol del Solsonès celebra el seu 15è aniversari

L'entitat Sol del Solsonès celebra el seu 15è aniversari

La festa principal, que va ser posposada, tindrà lloc aquest diumenge

Solsona diposita una de les urnes de l'1-O al fons del Museu Diocesà i Comarcal

Solsona diposita una de les urnes de l'1-O al fons del Museu Diocesà i Comarcal

Les altres sis urnes que es van fer servir pel referèndum s'han repartit entre entitats i...

El mercat d'Odèn que promociona el trumfo evidencia el canvi del territori

El mercat d'Odèn que promociona el trumfo evidencia el canvi del territori

Èxit de participació en la segona edició del certamen, que va néixer sense gaires pretensions

Enllaços recomanats: Premis cinema