El Consorci Forestal de Catalunya, que té una de les seves seus a Solsona, comença aquest abril la trenta-cinquena edició de les Jornades Tècniques Silvícoles Emili Garolera. El Solsonès hi serà present en dues de les ponències. A Solsona, hi haurà una sessió titulada «L'índex de Biodiversitat Potencial. Què és i com es calcula?». Segons l'organització, l'índex és una eina de suport a la gestió forestal que busca l'augment de la biodiversitat dels ecosistemes forestals gestionats, alhora que vol valoritzar el seu servei.

Durant la jornada, s'explicaran «a camp» els dotze paràmetres que formen part de l'índex, que serà calculat en un rodal de pinassa del Solsonès. A més, es visitaran dues actuacions de la comarca encaminades a augmentar la biodiversitat, fetes en el marc del projecte Life Pinassa.La jornada de Solsona serà l'11 de maig del 2018. Llavors, el 25 del mateix mes, Sant Llorenç de Morunys n'acollirà una altra en relació amb «La poda de noguera i altres planifolis per a la producció de fusta de qualitat».

Durant la sessió, s'explicaran pràctiques de poda, tenint en compte les característiques de les frondoses nobles, que són espècies arbòries que produeixen fusta de característiques tècniques i estètiques excepcionals. La noguera i el cirerer constitueixen dos exemples d'arbres que, per l'alta qualitat de les seves fustes i l'escassetat relativa en condicions naturals, col·loquialment també s'anomenen «fustes precioses» o «fustes nobles».

La primera ponència de les 35es Jornades Tècniques Emili Garolera tindrà lloc el 20 d'abril a Montesquiu, a la comarca d'Osona, i la darrera serà el 8 de juny a Santa Coloma de Farners, a la Selva. Els temes desenvolupats seran, respectivament, les bones pràctiques en els treballs forestals i la millora de les suredes a través de les tallades selectives.