WhatsApp, potser l'aplicació del mòbil que més fem servir, pot tenir la seva contrapartida en la quantitat d'espai de la memòria del mòbil que ocupa la informació i els documents que ens descarreguem a través d'ella. Les fotos, les notes d'àudio i els vídeos queden guardats al nostre 'smartphone' i poden acabar minvant el seu rendiment, ocupant a més un espai que pot ser molt valuós per instal·lar noves 'apps'.

Per això, i especialment si al nostre mòbil no li sobra memòria, és fonamental dur a terme una neteja de forma periòdica. Però, com fer-ho? Hi ha diferents formes d'eliminar els arxius que hem descarregat a través de WhatsApp.

A Android

Els mòbils amb Android 4.2 o posteriors permeten esborrar la memòria cau o 'caché' de cada aplicació des de la configuració del propi telèfon. Per a això, accedim a 'Aplicacions', 'WhatsApp' i premem l'opció 'Esborrar caché'. En aquesta pantalla es pot veure l'espai que ocupa l'aplicació al telèfon, així com el que acapara la memòria cau abans d'esborrar-la.

Una opció més radical és la d''Esborrar dades', que apareix a la mateixa pantalla. D'aquesta manera eliminarem les dades internes de l'aplicació, com les de la sessió, historials, configuració del compte, etc., però no els arxius multimèdia. Triar aquesta opció implica tornar a iniciar sessió al servei amb el nostre número de telèfon. Els grups es mantenen.

A iOS

Als telèfons iOS no hi ha una opció per eliminar la memòria cau, així que que l'alternativa és eliminar l'aplicació i instal·lar-la de nou.

A través d'una 'app'

Però cal saber que hi ha aplicacions que ens permeten gestionar l'esborrament de la memòria cau. Ens seran d'utilitat si tenim un telèfon anterior a Android 4.2, o si les preferim per les possibilitats que ens ofereixen. Aquestes són dues opcions per Android i iOS:

'Clean Master' (per Android)

'Clean Master' és una de les aplicacions de neteja més conegudes i permet eliminar tot tipus d'arxius inservibles o innecessaris que fan que el rendiment del nostre telèfon no sigui òptim. A més, compta amb un antivirus i un gestor d'aplicacions.

Pantalles de 'Clean Master'

'Phone Clean' (per iOS)

Aquest programa per iOS permet als usuaris d'iPhone realitzar processos de neteja connectant el mòbil a l'ordinador. Phone Clean analitza tots els arxius temporals, cookies i caixets i ofereix l'opció d'esborrar-los fàcilment.