Com netejar la 'caché' de WhatsApp per alliberar memòria

El rendiment del mòbil es pot veure afectat si no esborrem els arxius d'una de les 'apps' més usades

19.10.2016 | 11:07
Netejar la memòria cau és clau pel manteniment del telèfon mòbil

WhatsApp, potser l'aplicació del mòbil que més fem servir, pot tenir la seva contrapartida en la quantitat d'espai de la memòria del mòbil que ocupa la informació i els documents que ens descarreguem a través d'ella. Les fotos, les notes d'àudio i els vídeos queden guardats al nostre 'smartphone' i poden acabar minvant el seu rendiment, ocupant a més un espai que pot ser molt valuós per instal·lar noves 'apps'.

Per això, i especialment si al nostre mòbil no li sobra memòria, és fonamental dur a terme una neteja de forma periòdica. Però, com fer-ho? Hi ha diferents formes d'eliminar els arxius que hem descarregat a través de WhatsApp.

A Android

Els mòbils amb Android 4.2 o posteriors permeten esborrar la memòria cau o 'caché' de cada aplicació des de la configuració del propi telèfon. Per a això, accedim a 'Aplicacions', 'WhatsApp' i premem l'opció 'Esborrar caché'. En aquesta pantalla es pot veure l'espai que ocupa l'aplicació al telèfon, així com el que acapara la memòria cau abans d'esborrar-la.

Una opció més radical és la d''Esborrar dades', que apareix a la mateixa pantalla. D'aquesta manera eliminarem les dades internes de l'aplicació, com les de la sessió, historials, configuració del compte, etc., però no els arxius multimèdia. Triar aquesta opció implica tornar a iniciar sessió al servei amb el nostre número de telèfon. Els grups es mantenen.

A iOS

Als telèfons iOS no hi ha una opció per eliminar la memòria cau, així que que l'alternativa és eliminar l'aplicació i instal·lar-la de nou.

A través d'una 'app'

Però cal saber que hi ha aplicacions que ens permeten gestionar l'esborrament de la memòria cau. Ens seran d'utilitat si tenim un telèfon anterior a Android 4.2, o si les preferim per les possibilitats que ens ofereixen. Aquestes són dues opcions per Android i iOS:

'Clean Master' (per Android)

'Clean Master' és una de les aplicacions de neteja més conegudes i permet eliminar tot tipus d'arxius inservibles o innecessaris que fan que el rendiment del nostre telèfon no sigui òptim. A més, compta amb un antivirus i un gestor d'aplicacions.


Pantalles de 'Clean Master'

'Phone Clean' (per iOS)

Aquest programa per iOS permet als usuaris d'iPhone realitzar processos de neteja connectant el mòbil a l'ordinador. Phone Clean analitza tots els arxius temporals, cookies i caixets i ofereix l'opció d'esborrar-los  fàcilment.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Tecnologia

iPhone 8 i iPhone 8 Plus.
Es posen a la venda els nous iPhone 8 i 8 Plus

Es posen a la venda els nous iPhone 8 i 8 Plus

Els preus van des dels 809 euros, el més barat, fins als 1.089 del model més car

El 44% dels espanyols rep entre una i cinc mentides a la setmana

El 44% dels espanyols rep entre una i cinc mentides a la setmana

És recomanable no entrar en pàgines poc segures i no reenviar informació falsa

Descobreix les novetats del nou sistema iOS 11

Descobreix les novetats del nou sistema iOS 11

L'última versió del sistema operatiu mòbil d'Apple arriba amb multitasca o escànner de documents

Les teves converses són realment privades?

Les teves converses són realment privades?

L'anomenat xifrat d'extrem a extrem garanteix la privacitat, però no totes les aplicacions el tenen

Enllaços recomanats: Premis cinema