Mercat nadalenc amb vi i gastronomia al celler Abadal

El celler d’Avinyó celebra el 25 de novembre la setena edició de la Wine Experience & Christmas Market

Wine Experience & Christmas Market d'Abadal

Wine Experience & Christmas Market d'Abadal / Enric Badia

Queralt Casals

Queralt Casals

El dissabte 25 de novembre tindrà lloc la setena edició d’Abadal Wine Experience & Christmas Market, la proposta del celler Abadal, situat en Santa Maria d’Horta d’Avinyó, per donar la benvinguda a l’època de Nadal amb el vi i la gastronomia com a principals protagonistes. Durant la jornada, els visitants del celler de la denominació d’origen Pla de Bages podran disfrutar d’un mercat nadalenc, noves experiències de tast, dos dinars gastronòmics i un sopar de clausura de primer nivell.

De les onze del matí a les nou de la nit, els visitants podran disfrutar de la zona de mercat amb alguns dels ja clàssics col·laboradors, junt amb nous paradistes, on trobaran una oferta variada de productes artesanals, gastronòmics i nadalencs. Entre les novetats d’aquest any es trobaran els productes de Formatges Muntanyola, Pokijomba Hats, Menjamiques, Casa del Bacallà, Forn Franquesa, Mosquetó, Nus de Cotó i Twin Sittings.

També a la zona gastronòmica hi haurà algunes novetats, amb una proposta de food trucks, la barra de vins Abadal i la de vins de col·lecció, on es podran degustar algunes de les joies vinícoles del celler. Com a nous col·laboradors per a aquest any, hi haurà les propostes de La Iaia Pepa, Traginers Tapes, Café Arabo i una barra de caves.

Per amenitzar la zona gastronòmica, hi haurà actuacions musicals i activitats per als més petits de la casa. També s’oferiran visites al celler per conèixer els seus més de vuit segles d’història visitant la Masia Roqueta del segle XII, que allotja l’antic celler conservat en estat original, una joia de la cultura i de la història vinícola d’aquesta zona, que traslladarà el visitant en el temps.

Quant als tastos i les experiències gastronòmiques, s’oferiran maridatges de vins Abadal amb formatges del món, amb fumats Carpier o La Bella Italia. La proposta també inclou tres àpats de primer nivell: el dinar gastronòmic d’arrossos amb el xef Jordi Llobet, amb una estrella Michelin; el dinar gastronòmic de fusió amb el xef japonès Mutsuo Kowaki, i, com a clausura d’aquesta setena edició, el sopar gastronòmic a càrrec dels germans Parareda i Miquel Palau, enòleg d’Abadal, maridat amb alguns dels vins més exclusius del celler.