19 de març de 2017
19.03.2017
40 Años
40 Años

Els indicadors de seguretat de Martorell estan 11 punts millor que la mitjana del país

El conseller Jané presideix la reunió de la Junta de Seguretat del municipi

19.03.2017 | 00:12

El conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Jordi Jané, assegura que els indicadors de seguretat de Martorell corresponents al 2016 estan tretze punts per sota de la mitjana de Catalu-nya, amb 51,2 fets delictius per 1.000 habitants, per 65 del conjunt del país. Els fets delictius han disminuït el 8,5% el darrer any.

Jané va fer una visita oficial a Martorell divendres passat i va ser aleshores quan va donar a conèixer les dades. «El més positiu és que les dades de fets delictius baixen a Martorell, i ho fan més de quatre cops que el global de Catalunya, on la disminució és de l'1,9%», va destacar el conseller.

El total de delictes contra les persones disminueix el 24,6%, i els delictes contra el patrimoni ho fan l'11,5%. El conjunt de robatoris amb força en general ha baixat el 14,8% i els robatoris amb violència i/o intimidació han disminuït el 27,3%. Destaca el tipus de robatori amb força a domicili, empresa i establiment, que ha disminuït el 9,1%, el 24% i el 33% respectivament. Segons el conseller, hi ha hagut aquest «per la bona feina que especialment desenvolupen el cos dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Martorell, que fan patrullatges mixtos i que creen binomis molt efectius. Hi ha una excel·lent relació entre aquests dos cossos i amb els altres, que fan actuacions més específiques».

La reunió també va tenir la participació de la subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begoña Curto; del sotscap de la Regió Policial Metropolitana Sud, Antoni Antolín, i de l'inspector cap de la Policia Local de Martorell, Ángel Luis Pérez. Regidors de l'equip de govern i de l'oposició han donat també la benvinguda al conseller.

L'alcalde Fonollosa va agrair «la presència del conseller d'Interior Jané coincidint amb la celebració de la Junta de Seguretat Local».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook