L'actual propietari del Circ Raluy, Carlos Raluy, va morir dissabte a Barcelona, als 75 anys, segons ha informat la seva família a través d'un comunicat. Actualment, era director presentador del Circ Històric Raluy. La seva dona, Milita Chy, la seva filla Rosa Raluy, i el germà Francis Raluy, van signar la nota de condol.

En el comunicat, la familia destaca que "s'ha entregat al circ al llarg de tota la seva intensa vida". Des del 2016 es va posar al capdavant de Circ Històric Raluy quan la companyia es va dividir en dos projectes: el Circ Històric Raluy i el Circ Raluy Legacy. Era també una separació de les dues branques familiars, la dels germans Lluís i Carlos.

La història del Circ Raluy va començar als anys 70 quan Lluís Raluy Iglesias, la seva dona, la igualadina Marina Tomas Jorba, i els quatre fills, entre ells Carlos Raluy, van fundar la companyia. La família ha rebut nombroses reconeixements: des del Premi Nacional de Circ (1996) fins al Premi Ciutat de Barcelona (2015) o la Creu de Sant Jordi (2006).

Darrerament, Carlos Raluy havia lluitat per la supervivència d'un establiment històric com el London Bar, inaugurat el 1910, i espai clau per al naixement del circ. L'antiga propietària del bar va deixar en herència el local a Carlos, que els darrers anys va treballar per convertir-lo en un espai de trobada del món cultural barceloní.

L'Ajuntament d'Igualada va lliurar el 2012 una placa de reconeixement a la trajectòria i la tasca del Circ Raluy amb motiu del centenari de naixement del seu fundador, Lluís Raluy Iglesias, que la van recollir els fills del fundador, Lluís i el finat Carlos.

La història d'amor entre Lluís Raluy, el primer Raluy de la nissaga del circ, i Marina Tomàs Jorba s'inicia al London Bar de Barcelona, on es coneixen. Ella, una jove de família benestant, renuncia als seus béns per amor al barrista. Junts començaran a assajar el número de l'home bala, que a partir dels anys quaranta els projectaria a la fama en els millors circs europeus. En aquell actes a Igualada, Carles Raluy hi va presentar també el llibre que havien editat amb motiu del centenari del naixement del pare: 100 anys de circ