L'actual propietari del Circ Raluy, Carlos Raluy, va morir dissabte a Barcelona, als 75 anys, segons ha informat la seva família a través d'un comunicat. Actualment, era director presentador del Circ Històric Raluy. La seva dona, Milita Chy, la seva filla Rosa Raluy i el germà Francis Raluy van signar la nota de condol.

En el comunicat, la família destaca que «s'ha entregat al circ al llarg de tota la seva intensa vida». Des del 2016 es va posar al capdavant del Circ Històric Raluy quan la companyia es va dividir en dos projectes: el Circ Històric Raluy i el Circ Raluy Legacy. Era també una separació de les dues branques familiars, la dels germans Lluís i Carlos.

La història del Circ Raluy va començar els anys 70 quan Lluís Raluy Iglesias, la seva dona, la igualadina Marina Tomas Jorba, i els quatre fills, entre ells Carlos Raluy, van fundar la companyia. La família ha rebut nombrosos reconeixements: des del Premi Nacional de Circ (1996) fins al Premi Ciutat de Barcelona (2015) i la Creu de Sant Jordi (2006).

Darrerament, Carlos Raluy havia lluitat per la supervivència d'un establiment històric com el London Bar, inaugurat el 1910, i espai clau per al naixement del circ. L'antiga propietària del bar el va deixar en herència a Carlos, que els darrers anys va treballar per convertir-lo en espai de trobada del món cultural barceloní.

L'Ajuntament d'Igualada va lliurar el 2012 una placa de reconeixement a la trajectòria i la tasca del Circ Raluy amb motiu del centenari del naixement del seu fundador, Lluís Raluy Iglesias, i la van recollir els fills del fundador, Lluís i el finat Carlos.

La història d'amor entre Lluís Raluy, el primer Raluy de la nissaga del circ, i Marina Tomas Jorba s'inicia al London Bar de Barcelona, on es coneixen. Ella, una jove de família benestant, renuncia als seus béns per amor al barrista. Junts començaran a assajar el número de l'home bala, que a partir dels anys quaranta els projectaria a la fama en els millors circs europeus. En aquells actes a Igualada, Carles Raluy hi va presentar també el llibre que havien editat amb motiu del centenari del naixement del pare: 100 anys de circ.

Fonts de la família han explicat que Carlos Raluy era a Barcelona preparant la propera estrena a la ciutat de l'espectacle Un viatge pel temps, que té previst iniciar les representacions el divendres 29 de novembre.

Malgrat la inesperada mort del director i presentador, les mateixes fonts han apuntat que es mantenen els plans d'estrenar divendres al Moll de la Fusta «perquè és el que hauria volgut ell» i han anunciat que l'espectacle es dedicarà a l'empresari finat.

El Circ Històric Raluy recrea en aquest espectacle l'època daurada del circ, en un homenatge al món al qual pertany.

Aquest espectacle recala a Barcelona després d'haver actuat a Palma de Mallorca, en el marc d'una gira que va començar la primavera passada.