Els veïns del sector del Nucli Antic de Montbui han decidit que l’espai municipal que feia funcions de consultori mèdic passi a convertir-se en una llar d’infants. Així s’extreu del resultat del procés participatiu que l’Ajuntament hi havia convocat aquest cap de setmana. En total, hi van prendre part 123 persones del Nucli Antic majors de 16 anys, de les quals 103 van votar per la conversió d’aquest espai en una llars d’infants, mentre que les 20 restants van optar per l’ús d’aquest equipament com a consultori mèdic.

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui va obrir aquesta consulta per conèixer si els ciutadans veien convenient reconvertir el consultori mèdic en un nou servei de llar d’infants.

En un context en què l’ocupació de les llars d’infants va a la baixa a causa del fet que hi ha menys naixements a nivell català, un grup de famílies del nucli antic ha reclamat la creació d’un servei de llar d’infants en aquest nucli del municipi, ja que en aquest cas hi ha un bon nombre de nens i nenes. L’Ajuntament no disposa al nucli antic d’altres equipaments, mes enllà del consultori mèdic actual, que estiguin adaptats per poder prestar el nou servei.

Abans de l’esclat de la pandèmia, el consultori mèdic del nucli antic oferia servei a la ciutadania cada 15 dies amb professionals del CAP de Montbui. Aquesta escola bressol atendria nens i nenes 0 a 3 anys en un mateix espai educatiu i de lleure. La capacitat màxima seria de 10 infants.

Per tal de posar-la en marxa, l’Ajuntament hauria d’assumir unes obres d’adaptació de l’espai del consultori mèdic actual i del pati de l’antiga escola. El consistori dotaria el centre del personal educatiu necessari, així com de la coordinació d’aquesta llar dins la xarxa municipal de llars d’infants.

Els criteris de primera inscripció es mantindrien segons zonificació, prioritzant els veïns i veïnes del nucli antic i masies per accedir a una plaça de la nova llar, tal com funciona a la resta del municipi.