En menys de dos anys, l'antic Hospital d'Igualada serà la seu d'un centre d'innovació en la simulació a l´àmbit de la salut. Un espai pensat perquè els professionals assoleixin l'excel·lència. La idea endegada pel doctor Enric Macarulla, i que dinamitza la Unió Empresarial (UEA), està deixant de ser una utopia.

S´aproparà molt a un hospital real, "però sense impactar en els pacients", afirma Macarulla, cap d´estudis, docència i recerca del Consorci Sanitari de l´Anoia (CSA) i professor universitari de la Universitat Autònoma de Barcelona. La utilitat immediata per a la ciutadania és clara: "quan estem malalts acudim als professionals de la salut i amb la formació d´aquests mitjançant la simulació d´escenaris quasi reals, possibilitem que aquests professional estiguin molt millor preparats.

El projecte del centre d´innovació ha aconseguit un finançament d´un fons FEDER europeu, sol·licitat per l'Ajuntament d´Igualada d´1,5 milions d'euros. En dos anys, els professionals podran beneficiar-se de les instal·lacions del centre, el qual és innovador, en permetre la formació d´aquest professionals a tot l´entorn d´un hospital.

Projectes de la plataforma d´innovació

La plataforma està promovent diferents línies d´actuació dins l´àmbit d ela simulació i la salut, en col·laboració amb diferents agents (universitats, centres tecnològics, empreses, hospitals etc.). el Dr. Macarulla destaca que "considerem que un és professional de la salut, des del primer dia dels estudis de grau fins el darrer d´exercici professional

Si bé el CSA i la UEA, son les dues entitats directament implicades en el projecte, d´altres d´àmbit local, nacional i internacional hi col·laboren en diferents graus de participació.

Encara que el està situat a Igualada, el projecte com qualsevol de la plataforma d´innovació, té una projecció internacional des del principi

El projecte del centre d´innovació, a més de ser referència formativa pels professionals de la salut, serà també un espai d´innovació de nous productes associats a empreses. Fet que contribuirà a la dinamització i diversificació de l´activitat econòmica d´Igualada i comarca.