Els treballs de rehabilitació de l'escola bressol la Cucuruga d'Esparreguera començaran entre el febrer i el març vinent i tindran una duració de tres mesos. D'aquesta manera el municipi disposarà de nou del recinte en l'inici del curs 2011-2012, el proper mes de setembre. De moment, els alumnes romandran a les instal·lacions provisionals habilitades al recinte de la piscina municipal d'estiu. La rehabilitació s'iniciarà en breu després que estigués encallada per la falta de finançament causat pels problemes econòmics del consistori esparreguerí, que impossibilitaven la remodelació immediata de l'equipament.

El nou projecte de rehabilitació de l'edifici municipal aprovat inclou una sèrie de millores per garantir la seguretat i funcionalitat, ja que es crearà un accés a l'escola independent del de l'accés a l'emissora municipal de ràdio (ubicada a la segona planta de l'edifici) i així s'adaptarà a la norma d'accessibilitat. També hi haurà una sortida d'evacuació per incendis i l'actualització de les instal·lacions, que estaven obsoletes. A més a més, es repararan parts dels forjats en els quals es va detectar aluminosi fa prop de tres anys. D'altra banda, la superfície reformada és de gairebé 540 metres quadrats i el cost total de l'obra és de 481.617 euros, dels quals 300.000 euros són subvencionats pel departament de Governació de la Generalitat de Catalunya i prop de 100.000 per la Diputació de Barcelona, a través del programa Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat.

La llar d'infants la Cucuruga, que té una capacitat per a 99 infants, està pendent de rehabilitació des del mes de novembre de l'any 2008 quan en unes obres de remodelació es va detectar aluminosi en les bigues de la instal·lació. A causa d'aquests problemes estructurals de l'edifici des del consistori, i davant les molèsties que podien causar als alumnes les obres en tenir una duració aproximada de tres mesos van decidir traslladar als infants a la primera planta de les dependències municipals que hi ha al costat de la piscina d'estiu. De fet, aquestes instal·lacions van ser condicionades per a l'ocasió sota els requisits del departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

Des del consistori esparreguerí creuen que la rehabilitació d'aquest equipament és necessària, ja que actualment Esparreguera té dues llars d'infants municipals: la Coloraines i la Cucuruga, a més d'una de privada. Pel que fa a la Cucuruga, aquesta escola bressol es va inaugurar l'any 1987.