L'Ajuntament d'Igualada ha aprovat aquest dimecres una moció de suport al sistema d'immersió lingüística de les escoles catalanes. El text, que ha obtingut els vots favorables d'ERC, CiU i Entesa per Igualada (PSC-ICV) i dos vots en contra dels regidors del PP, manifesta el rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra l'actual sistema educatiu i expressa que el sistema d'immersió lingüística català ha suposat 'd'una manera demostrada un model d'èxit'. El portaveu de CiU, Marc Castells, ha destacat que 'si no defensem nosaltres la nostra llengua no ens la defensarà ningú' i ha afegit que és important' que 'tothom sàpiga' que 'les administracions locals estan al costat del Govern' en aquest aspecte.

Per la seva banda, el regidor d'ERC, Joan Torras, ha afirmat que el model d'immersió lingüística de Catalunya ha estat 'capdavanter', ja que 'altres països han vingut a Catalunya per aprendre'l i l'han exportat'. A més, Torras ha defensat que els alumnes surten de l'escola 'amb el domini de dues llengües', el català i el castellà. Per Torras, 'si no defensem la llengua, no defensem la identitat del país'.

L'únic grup municipal que ha votat en contra la moció, el PP, ha defensat la seva posició afirmant que 'no pot ser que per raons polítiques no es doni compliment de la sentència del Tribunal Suprem'. A més, el regidor del PP, Pere Calbó, ha afirmat que 'no es poden plantejar aquestes qüestions de forma excloents' i 'com un atacat d'una llengua vers una altra'.