El ple de l'Ajuntament d'Igualada ha aprovat aquest dimecres per unanimitat una moció presentada pel PP que reclama al conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que concreti 'de forma pública' els terminis d'execució de les diferents fases del projecte de l'aeroport corporatiu d'Òdena. A més, el text també manifesta la 'idoneïtat' de la ubicació del futur equipament al municipi d'Òdena. Aquesta moció arriba dies després que el nou delegat del Govern a els Comarques Centrals, Jordi Moltó, manifestés que el futur aeroport era un dels projectes que es podria veure afectat. Aquestes declaracions han generat diverses reaccions adverses per part de forces polítiques i socials de la comarca.

Tots els grups municipals de l'Ajuntament d'Igualada han coincidit a afirmar que el futur aeroport corporatiu d'Òdena és un equipament 'molt important' per la comarca i que és necessari que 'es faci el més aviat possible', com ha afirmat el primer tinent d'alcalde, el socialista Jordi Riba. El

text de la moció constata que a l'Anoia hi ha un 'ampli consens' en el caràcter 'estratègic' del projecte d'aeroport corporatiu-empresarial i expressa la 'necessitat' que no es retardi la seva construcció.

A més, la moció recorda que el mes de juny del 2009, la Generalitat va declarar la idoneïtat de la ubicació proposada pels ajuntaments d'Igualada i Òdena. Tant el regidor d'ERC, Joan Torras, com el de CiU, Marc Castells, han expressat que aquesta és una activitat 'vital' pel territori i que tots els grups de l'Ajuntament 'van a la una' en aquest sentit.

El nou delegat del Govern a les Comarques Centrals, Jordi Moltó, va assenyalar que aquest equipament seria un dels que podria veure's afectat degut a les dificultats econòmiques. Tanmateix, Moltó va afirmar dies després i vistes les reaccions adverses que havien generat les seves declaracions a l'Anoia que l'aeroport corporatiu 'no es construirà enlloc més que no sigui a l'aeròdrom d'Òdena' i que el projecte 'no s'aturarà' sinó que 'només s'ha de revisar'.