Joaquim Forn presentarà el llibre “Aquell Octubre” a la Biblioteca Central d’Igualada

L'acte tindrà lloc el 21 de febrer, organitzat per Òmnium Anoia

Redacció

Òmnium Anoia ha organitzat per al dia 21 de febrer una presentació del llibre “Aquell Octubre” de Joaquim Forn i de la periodista Magda Gregori. L’acte, que tindrà lloc a les 19 h a la Biblioteca Central d’Igualada, comptarà amb la participació dels dos autors de l'obra. La presentació de l’acte anirà a càrrec d’Íngrid March, vicepresidenta d’Òmnium Anoia.

El llibre “Aquell Octubre” és una crònica viscuda de l’1 d’octubre de 2017 que dona veu a totes aquelles persones que el van fer possible. Els autors han fet més de dues-centes entrevistes per buscar els testimonis de diferents persones anònimes que van implicar-se directament o indirectament amb l’1-O i que, cinc anys després, han volgut narrar la seva experiència.

La presentació del llibre està organitzada per Òmnium Anoia amb la col·laboració de la Biblioteca Central d’Igualada i Llegim...? Llibreria.

I també, l'exposició "17 raons per parlar català"

Òmnium Anoia també proposa, fins al 17 de febrer, visitar a la seva seu l’exposició "17 raons per parlar català" (carrer de Santa Maria número 12 d’Igualada). El local va acollir, el passat 9 de febrer, una taula rodona moderada per Sílvia Martorell i amb la presència de l'Areli i l'Ariana, dues de les protagonistes de l'exposició que van establir un diàleg de complicitat amb el públic sobre les raons que els van dur a parlar català malgrat haver nascut fora de Catalunya.

L'exposició recull el testimoni de 17 persones de diferents àmbits de la societat igualadina que han adoptat el català com a llengua d’ús habitual malgrat no ser la seva llengua materna. L’objectiu de la iniciativa és combatre l’hàbit d’utilitzar el castellà amb persones desconegudes i animar la població a parlar el català amb naturalitat per tal que tothom, independentment de la seva procedència, pugui comunicar-se en aquesta llengua.