Igualada escalfa motors per rebre la seva festa major

Aquest any no hi haurà l’espai Barraques i l’Ajuntament aposta per traslladar l’oferta d’oci nocturn al Parc Central

Plaça de l’Ajuntament d’Igualada durant la festa major | ARXIU PARTICULAR

Plaça de l’Ajuntament d’Igualada durant la festa major | ARXIU PARTICULAR / miti vendrell. igualada. 126 activitats programades

Miti Vendrell

Igualada es comença a preparar per celebrar la seva festa major, que tindrà lloc del 21 al 28 d’agost. Un dels canvis representatius per al jovent igualadí i anoienc és que en aquesta edició no es comptarà amb el mític espai Barraques, que s’ubicava al Barri del Rec. Durant la presentació de la programació festiva, la regidora de Cultura, Carme Riera, va justificar la seva eliminació «en el seu moment va ser molt innovador, però en els darrers anys no creiem que era el que a tots ens agradaria que fos» - referint-se als diferents conflictes que s’havien viscut en els darrers anys .

La notícia no ha estat ben rebuda per tothom. El portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, ha lamentat que el govern elimini les barraques de la festa major «amb aquesta decisió s’elimina una oferta d’oci per a molts joves i també una font d’ingressos per moltes entitats d’Igualada». Des de la Coll@nada, tot i ser conscients que l’espai «s’havia convertit en una jungla», també consideren que la solució no era tancar-lo «és un pedaç insuficient al problema i tancant l’espai Barraques, es tanca una oferta d’oci, de visibilitat i de guany per a les entitats i es tanca una iniciativa que sortia des de baix i que podria ser exitosa».

Com a alternativa, l’Ajuntament ha apostat per traslladar bona part de l’oferta de l’oci nocturn al Parc Central, que serà l’escenari del festival Rock City el divendres amb actuacions notables com els anoiencs Crisix, els concerts de Portobello, Waykiki i el grup de noies Coco. Pel que fa a la resta de concerts es continuaran celebrant als espais habituals i hi haurà varietat d’estils. Com a novetat actuarà l’orquestra Maravella en el concert i ball de la Revetlla de les places. El RRRREC Festival se celebra enguany a la plaça de Cal Font el diumenge. Enguany els tributs musicals seran al grup Mecano i Depeche Mode a la plaça de Cal Font el dissabte a la nit. Per als més grans, el divendres a Cal Font hi haurà l’actuació del mític grup de pop-rock dels anys seixanta, Els Mustang.

A banda dels concerts i festivals d’oci nocturn, la Festa Major d’Igualada compta amb 126 activitats adreçades a totes les edats. Un altre canvi representatiu és que en aquesta edició el Pregó es trasllada al dilluns, el primer dia de la festa, i aquest any anirà a càrrec de l’humorista i comunicador, Peyu, i la conferència institucional la farà la restauradora pictòrica igualadina, Sara Berzosa i es realitzarà a l’auditori del Museu.

En l’apartat tradicional hi haurà un total de 35 activitats programades, entre les quals destaquen la Processó del Sant i la Cercavila Tradicional, que enguany comptarà amb la presentació de la nova figura del Drac Antic d’Igualada, de la FESTHI. Al correfoc del divendres hi seran totes les colles de foc de la ciutat i l’exhibició castellera comptarà amb els Moixiganguers d’Igualada i les colles convidades Colla Joves Xiquets de Valls i Xiquets de Reus.

Pel que fa a les activitats infantils i familiars, destaca el nou espectacle de la companyia FarresBrother, HoHiHu i l’espectacle Asteroid, teatre gestual, clown i humor. El punt final de la festa el posarà, com ja és habitual, el Piromusical «Igualada de llum i flama», que anirà a càrrec de Estalella.