Capellades programa quatre dies de festa major amb els Dimonis de protagonistes

A banda del correfoc, l’entitat serà la pregonera ja que enguany compleix quaranta anys

Un correfoc dels Dimonis de Capellades

Un correfoc dels Dimonis de Capellades / ARXIU/DC

Redacció

Capellades viurà quatre jornades de festa major a l’entorn de la diada de la Mare de Deu de l’Assumpció, amb un programa que arrencarà dilluns amb la inauguració a Les Voltes de Casa Bas de l’exposició Pinzellades del Correfoc, de Dolors Quesada, i que es clourà el dijous 17 amb la Petardada final. A la primera jornada també es farà als jardins de Casa Bas un concert vermut amb The Suitcase Brothers i, a la tarda, la plaça Catalunya serà escenari de circ i malabars amb la Cia. Lazuz. I a la nit, la plaça Verdaguer acollirà el pregó, que enguany serà a càrrec de Dimonis de Capellades, l’entitat que compleix 40 anys. D’aquí sortirà un correfoc que tindrà la peculiaritat de fer el recorregut a l’inrevés de l’habitual. A mitjanit als jardins del Capelló, a la porxada, hi haurà el concert amb Marco Mezquida Trio, i a la plaça de la Bassa, nit de DJ’s.

El dimarts 15, diada central, començarà ja a les 9 del matí amb el toc de matinada dels Grallers i Tabals de Capellades pels carrers de la vila, seguit d’un esmorzar de forquilla organitzat per Capellades Comerç. L’ofici solemne de festa major a l’església de Santa Maria es complementarà amb el ball dels gegants, gegantets, Esbart Dansot i Falcons. Quan acaba l’ofici començarà la cercavila cap a la Font Cuitora on hi haurà el Matí de Cultura Popular, animat pel grup de folk Sorguem. A les 6 començarà a la plaça Verdaguer la tarda familiar amb l’espectacle de circ Shake, shake, shake de la cia. Paky Paya. A la mateixa hora hi haurà el tastet de ratafies organitzat per Jaç roig Cooperativa i la Bodega Torres. Les 3 millors tindran premi. Una hora més tard, i a la plaça Catalunya, ballada de sardanes amb la Cobla Sant Jordi. La nit començarà en un espai mai utilitzat fins ara per la festa major: el pati interior d’un bloc de la plaça d’Espanya. Allà, a les 10 de la nit es projectarà la pel·lícula Lightyear. A la mateixa hora l’església de Santa Maria acollirà el concert del Pol Batlle amb la Rita Payés. També hi haurà nit jove amb diferents formacions a la plaça Catalunya.

El dia 16 és festa local i començarà amb activitats d’aigua a la Piscina Blava amb entrada lliure i, a les 12, un vermut capelladí amb la Neus Bartrolí. Aquest dia també hi haurà el dinar popular Cuinem la Bassa, un taller de prehistòria a l’Abric Romaní, un espectacle familiar i un concert de capvespre Tribut a Sthépane Grappell. Ja a 2/4 de 10 del vespre començarà a la plaça Catalunya el sopar de les barraques de les entitats, seguit de diferents propostes musicals.

El darrer dia de Festa Major és el dijous 17 d’agost. Al migdia es farà el concert vermut de la Big Band de l’Escola de Música a la Font Cuitora on també es fa l’arrossada. A les 6 de la tarda, la plaça Sant Miquel acollirà l’espectacle i concert familiar Peti qui peti de la Cia. Ambauka. Abans de la cloenda encara es farà el cercatasques, concert d’havaneres amb Son de l’Havana i l’obra Cunyades, que es farà a les 10 del vespre a la Piscina Blava.