La pluja porta els castells a dins de la basílica de Santa Maria

Tot i no aconseguir els objectius previstos, la colla dels Moixiganguers està satisfeta

Actuació dels Moixiganguers a la Basílica de Santa Maria | PAU CORCELLES

Actuació dels Moixiganguers a la Basílica de Santa Maria | PAU CORCELLES / MITI VENDRELL. igualada.

Miti Vendrell

La colla morada va actuar ahir a la diada castellera de Festa Major com ja és habitual. Però no ho va fer a l’escenari que esperaven, sinó que, per culpa de les condicions meteorològiques van haver de fer-ho a dins de la Basílica de Santa Maria, en comptes de la plaça de l’Ajuntament, on estava previst. Tot i que va ser una diada atípica i estranya els Moixiganguers es mostren satisfets i el cap de la colla local, Jordi Moreno, explica que va ser «un escenari molt maco i tot i que no hem pogut comptar amb el públic que ens agradaria, l’actuació s’ha pogut fer per part de les tres colles». A l’església els van acompanyar la Colla Joves Xiquets de Valls i els Xiquets de Reus.

La primera ronda va començar amb un set de vuit de la colla local. Tan bon punt es va descarregar els Joves de Valls van descarregar un cinc de vuit i els Xiquets de Reus un tres de vuit. Durant la segona roda, els morats van haver de desmuntar l’intent de 3d9 amb folre i els vallencs van aconseguir descarregar un magnífic 3d9 amb folre. En aquesta ronda, els xiquets de Reus van poder descarregar un 2d8 amb folre. A la tercera ronda, els Moixiganguers van tornar a intentar el tres de nou amb folre, un dels objectius indispensables d’aquesta actuació, però quan ja gairebé el tenien carregat van haver de desmuntar-lo. El cap de colla dels Moixiganguers, Jordi Moreno, explica que «el primer intent l’hem baixat de pressa per mides sense gaire patiment i el segon l’hem tirat avall perquè hi havia molt nervi en l’àmbit de folre i ens ha fet perdre mides a dalt». Tot i això, «hem vist que podem defensar el castell i que l’hem pogut desmuntar sense caure, i això és important», afegeix Moreno. A continuació els de Valls van descarregar un quatre de vuit i els de la colla local van descarregar un 2d8 amb folre en l’intent de segon castell en la tercera ronda, és el vuitè cop que el descarreguen aquesta temporada. En el seu torn, els Xiquets de Reus van haver de desmuntar el quatre de vuit i els morats van poder descarregar el tres de vuit. Un dels moments crítics va ser quan els serveis sanitaris van haver d’entrar a la Basílica per atendre alguns dels membres de la colla dels xiquets perquè van carregar el quatre de vuit, però van fer llenya.

Per tancar la diada, els Joves de Valls van exhibir un impressionant pilar de 7 amb folre i els Moixiganguers van aconseguir carregar el pilar de 6, tot i que no el van poder descarregar. En aquest sentit, Moreno assegura que és una espineta que tenen clavada i el que els fa sortir una mica més enrabiats de l’actuació «no aconseguim fer justícia amb els assajos que fem, aquest pilar el fem tres vegades per setmana als assajos, l’hem fet de cinc nets sense la xarxa, de sis amb la xarxa, de sis sense xarxa, fins a l’enxaneta darrere del dos, però després anem a plaça i no aconseguim descarregar-lo”»

En quant els objectius marcats pels morats, el cap de colla assegura que «no hem complert i no és l’actuació que esperàvem i la que havíem treballat per fer, però ha estat una bona actuació». «Els Moixiganguers som una colla tossuda, ambiciosa i que quan alguna cosa no surt, ens posem a treballar i a picar pedra a l’assaig i això farem, treballarem més el 3 de 9, el pilar de 6, i estem treballant també el 5-8 que aviat pot arribar i aquesta temporada veurem tant el 3 de 9 amb folre com el pilar de 6 descarregats», diu Moreno.

Altres canvis a la programació

A banda de l’actuació castellera, dins del programa de Festa Major d’Igualada, altres activitats previstes s’han vist afectades per les condicions meteorològiques.

La Ballada de Sardanes es va poder celebrar, tot i que es va traslladar a lespai porxat del carrer que uneix Cal Font i amb el carrer Clos; i l’espectacle “Hohihu”, de la companyia Farres Brothers va ser traslladaa al Teatre Municipal de l’Ateneu. D’altra banda, els dos actes que no va quedar més remei que anul·lar van ser els concerts de Tribut a Mecano i Depeche Mode, previstos per dissabte la nita la Plaça de Cal Font. Al Parc Central sí que s’hi van poder celebrar els concerts de Porto Bello, Waikiki i la Festa Tecnhno.

Per últim, la Cercavila Tradicionalque havia de tenir lloc el dissabtea la tarda va quedar suspesa i s’ha traslladat per vui, dilluns a les 18h, juntament amb la Cercavila Menuda. Un altre acte que ha quedat fixat per avui és Els Versots i Ball Parlat del Ball de Diables d’Igualada que se celebrarà a continuació de les cercaviles.