L'ACA construirà una nova depuradora a la Llacuna

La Generalitat ha tret el projecte a licitació per 3,5 milions d'euros

Projecte per fer la nova planta depuradora de La Llacuna

Projecte per fer la nova planta depuradora de La Llacuna / ACA

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha posat a licitació el contracte per a executar les obres de la depuradora de la Llacuna, a la comarca de l'Anoia. Fins al 19 d'octubre es poden presentar ofertes i el pressupost de licitació és de 3,5 milions d'euros.

La depuradora, amb capacitat per tractar 340 m3/dia, disposarà d’un procés de depuració a través d’un llit bacterià, caracteritzat per un reactor de biopel·lícula de cultiu fixat a un mitjà de suport plàstic, seguit d’un decantador i d’un sistema d’assecatge natural dels fangs basat en llits de rizocompostatge.

La planta, que disposarà d'espai per a la col·locació de plaques fotovoltaiques per al seu autoconsum, s'ubicarà en una parcel·la situada en el polígon del Pla. Les aigües tractades s’aportaran a la riera de la Molinada.

El sanejament a Catalunya

Actualment hi ha 548 depuradores en servei a Catalunya, que sanegen les aigües residuals generades pel 97,1% de la població.

Des d'ara i fins el 2033, l'Agència preveu una inversió superior als 1.200 milions d'euros per a construir noves depuradores i millores les plantes que ja estan en funcionament.

El model de sanejament de Catalunya és descentralitzat i la participació dels ens gestors és clau per a l’assoliment dels objectius.