REC.0 i 080 Barcelona Fashion reconeixen les marques emergents Crypta, Leneim, Somia i Ga Go Ó Studio

Les marques, distingides pel valor de la creativitat i la sostenibilitat, exposaran la seva producció en l'edició del festival de botigues efímeres d'Igualada del mes de novembre

Els guardonats en els premis Barcelona Fashion i el Rec.0

Els guardonats en els premis Barcelona Fashion i el Rec.0 / REC.0/BF

Redacció

Crypta, Leneim, Somia i Ga Go Ó Studio són les marques guanyadores del concurs 080 Barcelona Fashion / Rec.0 que busca promoure el talent creatiu en un marc de sostenibilitat. Aquest certamen és una col·laboració entre 080 Barcelona Fashion -la plataforma de moda que organitza el Departament d’Empresa i Treball, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda- i el festival Rec.0 amb l’objectiu de donar suport i visibilitat al talent emergent.

Crypta és una marca que acaba de néixer, creada el mes de juny d’aquest any, valora el procés artesanal amb una expressió pròpia, sense seguir tendències. Les seves peces estan creades perquè perdurin en el temps. Es caracteritza pels patrons geomètrics i els teixits tous que cauen delicadament.

Nascuda al 2022, Leneim és una marca de moda sostenible basada en dissenys atemporals i d’estil minimalista que fomenta els hàbits conscients. Les seves peces segueixen un patró oversize i sense gènere que prioritzen els teixits orgànics, reciclats o deadstock

Somia és una marca sostenible que fuig dels estereotips. Les seves col·leccions estan confeccionades en tallers locals, utilitzen materials d’alta qualitat i teixits orgànics de baix impacte mediambiental aconseguint unes peces que perdurin en el temps.

I Art, disseny i artesania defineixen les peces de Ga Go Ó Studio, una marca que transmet sensibilitat a través dels seus dissenys. Les seves peces fetes artesanalment són úniques i d’edicions limitades.

Les quatre marques guanyadores, que s’han donat a conèixer en un acte al Recinte Modernista Sant Pau, tindran un punt de comercialització i promoció a l’Espai 080 Barcelona Fashion del proper REC.0, que se celebrarà a Igualada del 8 a l’11 de novembre. A la Sala Encavallades del Museu de la Pell d’Igualada s’hi concentraran una vintena de marques que fan producció de proximitat, treballen amb materials respectuosos amb el medi ambient, i desenvolupen una activitat responsable amb l’entorn social, econòmic i territorial.

El jurat del concurs que ha valorat les diferents candidatures l’han format Laia Beltran Querol, periodista especialitzada en moda; Gemma Barbany Arimany, cofundadora de la marca sostenible Iaios; els estilistes Fermín+Gilles; Marcel·lí Pérez Calveras, enginyer tèxtil i professor d’ESDI; Marta Coca Ortiga, directora del 080 Barcelona Fashion; i Marina Iglesias Valls, cofundadora de Recstores.