L'hospital d'Igualada busca voluntaris per participar en un estudi de salut mental dels joves

Els participants han de ser persones d’entre 14 i 35 anys que vulguin participar voluntàriament en la mostra de qualitat que es fa

El doctor i expert en autolesions juvenils, Dani Vega

El doctor i expert en autolesions juvenils, Dani Vega / Enric Badia

Enric Badia

Enric Badia

El Servei de Salut Mental i Addiccions del Consorci Sanitari de l'Anoia busca voluntaris d'entre 14 i 35 anys de la comarca de l'Anoia per participar en un estudi científic per investigar la salut mental dels joves. L'estudi estarà conduït pel doctor en psicologia, Daniel Vega, del mateix centre sanitari, especialitzat en les autolesions entre els joves i aquest és un dels temes objectiu d'estudi.

Les inscripcions estan obertes i es poden fer a través de la web del Consorci Sanitari de l’Anoia. Els menors de 18 anys necessiten consentiment; en el cas de voler participar-hi les dades d'inscripció han de ser del pare, mare o tutor.

La participació és voluntària i consta de diverses fases. A la primera, que és la que ara s'aborda, es demana omplir uns qüestionaris breus en format online, i per tal de compensar el temps dedicat se sortejaran 10 vals d'Amazon (per valor de 30 euros cada un), entre tots els participants. El contingut del treball no s'explica del tot inicialment per tal de preservar la qualitat de la mostra de joves. Aquest treball forma part d'un estudi dins dels programes de la Marató de TV3 i un altre del govern de l'Estat.

Després, i en cas de passar a la segona fase de l'estudi, els investigadors es posaran en contacte amb els participants per explicar amb més detall els objectius de l’estudi i en què consistiria tot el procés de participació. La participació en les posteriors fases de l'estudi també tindrà compensació econòmica.