ERC presenta al·legacions a les ordenances d'Igualada i espera que s'hagin de tornar a aprovar

Els nous preus apropats per a les taxes i impostos suposen pagar un increment per sobre del 8% en l'IBI i per sobre del 27%, en les escombraries

Regidors i membres d'ERC d'Igualada

Regidors i membres d'ERC d'Igualada / ERC

Enric Badia

Enric Badia

El grup municipal d’ERC Igualada ha presentat al·legacions a l'aprovació que es va fer en el darrer pel de l’ajuntament de les ordenances (taxes i impostos) de l'exercici 2024. El cap del grup municipal dels republicans, Enric Conill, afirma que “les al·legacions pretenen revertir l’increment d’impostos i taxes, que ha estat el més alt de la història, pactat per Marc Castells (Junts) i Jordi Cuadras (Igualada Som-hi)”. ERC defensa que els tributs de la ciutat no variïn. L'acord que es va aprovar amb els vots de Junts i l'abstenció d'Igualada Som-hi, proposa una pujada d’un 8,3% de l’IBI, un 27% de taxa d’escombraries i un 8’9% de totes les altres taxes municipals", ha indicat Conill.

Malgrat que les ordenances fiscals ja es van votar al ple i van ser acordades per Junts per Igualada de Marc Castells i el PSC de Jordi Cuadras, l’aprovació no és definitiva perquè fins al 19 de desembre, qualsevol ciutadà pot presentar al·legacions i aquestes al·legacions comportaran que el ple s’hagi de tornar a celebrar i que s’hagin de votar les al·legacions que es presentin".

Enric Conill demana a l’alcalde Marc Castells i al seu soci, Jordi Cuadras, que “recapacitin i que escoltin la gent, la ciutadania, que s’ha mostrat massivament contrària a aquesta pujada història dels impostos, ja que ja som la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya i la 10a ciutat amb l’IBI més car de l’estat espanyol”. Els republicans retreuen al govern que “durant la campanya electoral, tot just fa 5 mesos, no expliqués que es faria aquest augment injust d’impostos", el que consideren que "és un engany" al votant.

Una acusació de mala gestió

Segons el cap de files republicà, Enric Conill, "després de 12 anys del mateix govern municipal amb el mateix alcalde, ara s’admet públicament que s'ha portat l’Ajuntament a la ruïna, demostra una molt mala gestió dels recursos públics i a sobre ho fa amagant-ho durant la campanya electoral”.

Esquerra animem a tots els veïns i veïnes d’Igualada que “presentin al·legacions en contra de la pujada d’impostos més alta de la història d’Igualada pactada entre Marc Castells i Jordi Cuadras” perquè “és injusta, arbitrària i carrega als igualadins una pressió fiscal encara més gran per rescatar l’ajuntament de la seva mala gestió”. Aquestes al·legacions es poden presentar presencialment a l’Ajuntament d’Igualada o a través de certificat digital per internet fins al 19 de desembre.