El bus de la Conca d'Òdena regala un any de viatges gratis en haver superat el milió de passatgers

Glòria Rovira, beneficiària del premi, és una veïna de Vilanova que utilitza habitualment el bus per desplaçar-se a l'Hospital d'Igualada

La veïna de Vilanova premiada, Glòria Rovira, entre els representants dels Ajuntaments d'Igualada, Vilanova i Montbui i els de l'empresa Masats

La veïna de Vilanova premiada, Glòria Rovira, entre els representants dels Ajuntaments d'Igualada, Vilanova i Montbui i els de l'empresa Masats / Aj Igualada

Enric Badia

Enric Badia

Una veïna de Vilanova del Camí, Glòria Rovira, ha estat la passatgera 1 milió del transport interurbà entre Igualada, Vilanova del Camí i Montbui. És la primera vegada que el transport públic que presta la companyia Masats ha arribat al milió de passatgers en un any. Per celebrar-ho, Glòria Rovira ha estat obsequiada amb un premi que consisteix a tenir any de viatges gratuïts en aquest servei. Glòria Rovira ha estat escollida d’entre els participants al sorteig de butlletes on hi ha pogut participar aquells viatgers empadronats a Igualada, Santa Margarida de Montbui o Vilanova del Camí, amb edats compreses entre 17 i 65 anys, ja que la resta de franges d’edat ja poden viatjar de manera gratuïta habitualment. Rovira ha explicat que “farà servir molt aquesta targeta de transport gratuït perquè habitualment agafa l’autobús per anar a Igualada, a l’Hospital”.

Malgrat l’aturada d’activitat que va suposar la pandèmia els anys 2020 i 2021, els darrers 4 anys el nombre d’usuaris d’aquest transport públic ha estat un 21,30% superior al del 2019. Fent una comparativa a 30 de novembre, els usuaris que hi havia hagut fins aquesta data l’any 2019 van ser: 858.679; l’any 2022 van ser 813.424 i aquest 2023, a finals de novembre ja eren 986.657. Actualment, ja s’han superat el milió de viatgers aquest 2023.

Aquesta iniciativa representa el compromís de l'Ajuntament d'Igualada i Masats amb la ciutadania i un incentiu per fomentar l'ús del transport públic a la Conca d'Òdena, segons han explicat fonts municipals. El Campus Universitari Igualada-UdL, al Pla de la Massa, ha acollit aquest dimarts l’acte de celebració del passatger 1.000.000. Aquest any s’hauran transportat més d’1.000.000 de passatgers, per primera vegada a la història de la Conca d’Òdena. L’acte ha comptat amb la presència dels alcaldes dels tres municipis, els seus respectius regidors de Mobilitat i els representants de l’empresa MasatsTG DX.

L’acte ha servit per remarcar la importància del transport públic a Igualada i als municipis més propers de la Conca, demostrant la tendència a l’alça amb el creixement continuat d’usuaris any rere any.

Marc Castells, alcalde d’Igualada ha volgut remarcar “la qualitat d’aquest transport de quilòmetre zero, útil, fiable, accessible i puntual que dia rere dia dona servei a més passatges”. Unes línies d’autobús, que són, a més a més, eines de cohesió territorial, ja que apropen encara més Igualada, Montbui i Vilanova”. El fet de treballar “units i plegats”, ha seguit l’alcalde, “ens fa més forts i ens permet donar un servei excel·lent, gràcies a l’empresa i als conductors que, dia rere dia, són la cara visible d’aquest servei. 

Des de l’empresa concessionària del servei, Masats TG DX, el seu gerent, Marc Bisbal ha atribuït aquest augment i bon nombre de passatgers del servei a “la millora constant que ha fet del bus urbà i interurbà a Igualada una alternativa còmoda, segura, fiable i sostenible en què cada dia confien més persones”.

L’acte s’ha dut a terme davant del Campus Universitari, amb la voluntat també de remarcar una part del creixement els usuaris d’aquestes línies és en la part jove de la població (usuaris de la T-16 i la T-JOVE). Bisbal ha destacat que aquesta població suposa “actualment un 35% dels usuaris de la línia, fa deu anys la població jove suposava un 8% dels viatgers transportats”.