Anuari 2023: Quatre persones perden la vida en un accident amb dos ultralleugers a Moià

Els dos aparells que es van estavellar es van enlairar des de l'aeròdrom moianès

Els dos aparells es van estavellar en una zona boscosa

Els dos aparells es van estavellar en una zona boscosa / BOMBERS

Redacció

Quatre persones van perdre la vida el 30 d’abril en un accident aeri en el qual es van veure implicats dos ultralleugers a prop de l’aeròdrom de Moià. Inicialment, s’havia informat de la caiguda d’un sol aparell i de la mort de dues persones, però els Bombers de la Generalitat van confirmar que van ser dues les avionetes implicades i quatre les víctimes mortals. Regió7 va poder saber que els dos pilots eren dos instructors del Camp de Vol Prat de la Plana - Moià.

Arran de l’accident, es van activar quatre dotacions dels Bombers per fer la recerca i es va localitzar un segon aparell sinistrat amb dues persones finades a l’interior. Aquest segon ultralleuger es va estavellar a uns 300 metres del primer, però ocult per l’orografia.

Segons els Bombers, un testimoni que va presenciar part dels fets va relatar que va veure com un ultralleuger perdia altura i moments després es va estavellar en una zona de pins, situada entre la Fàbrega i el pla de Boix, on es va produir un petit incendi forestal que es va extingir ràpidament.

Altres testimonis de la zona com el d’un pagès, en Joan, de la Masia la Fàbrega, explicava que va veure un dels aparells caient encès des del cel: «Hem anat cap allà, han vingut els Mossos, l’ambulància i els Bombers darrere nostre. Hi havia una columna de fum i s’ha encès, tot allò», va afegir. La Unitat Tècnica de Seguretat Aèria de la policia catalana, amb seu a Sabadell, va obrir una investigació per investigar les causes de l’accident.

Subscriu-te per seguir llegint