La portaveu del grup popular en el Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, ha acusat a la Fiscalia de tractar d'eliminar proves del cas Gürtel que afavorien la declaració d'innocència del president de València, Francisco Camps, en relació al pagament dels seus vestits.

En declaracions fetes mitjançant un video, la dirigent del PP s'ha referit a una informació que publica el periòdic El Mundo, segons la qual la Fiscalia Anticorrupció va demanar al jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón que eliminés del sumari una conversa del "número dos" de la trama, Pablo Crespo, en la qual nega al seu advocat que s'haguessin regalat vestits a Camps.

D'acord amb Sáenz de Santamaría, el contingut d'aquestes converses "no ha estat mai" en les actuacions que l'Audiència Nacional va remetre a València, on es va continuar el procediment i, per això, creu que el Fiscal General de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, ha de comparèixer amb caràcter urgent en el Congrés i explicar "aquests intents de manipulació".

Conde-Pumpido, ha dit la portaveu del PP, coneixia l'existència d'aquestes converses que exculpaven a Camps, "és el mateix" que, no obstant això, va recórrer davant el Tribunal Suprem la decisió judicial d'arxivar la causa, "i ho va fer, entre altres coses, perquè l'hi va dir María Teresa Fernández de la Vega".

En al•lusió a la vicepresidenta primera del Govern, Sáenz de Santamaría ha afirmat que en democràcia l'Executiu "no ha de donar instruccions" ni a la justícia ni al fiscal i tampoc "és ètic" ordenar l'arxiu d'un procediment quan, segons la portaveu popular, coneixia que havia dades en el sumari, que deixaven a Camps fora de la trama Gürtel.

Ha subratllat que resulta "intolerable" que la Fiscalia, en lloc de dedicar-se a "buscar" la veritat i la justícia, s'empri en "atacar" al PP i defensar els interessos del PSOE.