La constructora Cedinsa ha anunciat avui que les obres de desdoblament de l'Eix Transversal s'han posat en marxa en tota la seva extensió amb l'objectiu que l'autovia pugui entrar en funcionament l'estiu de 2013, tal com està previst.

Cedinsa ha iniciat les obres per desdoblar Eix Transversal a Catalunya, una concessió que inclou l'explotació i conservació de l'autovia durant 33 anys i per al desdoblament dels 151 quilòmetres de tot l'eix es preveu una inversió de 708,3 milions d'euros.

La Generalitat va adjudicar a Cedinsa, societat participada per CatalunyaCaixa, FCC, Comsa-Emte, Copcisa i Copisa, el desdoblament de l'Eix Transversal, segons que ha informat l'empresa en un comunicat.

A principi d'agost d'aquest any i d'acord també amb les condicions establertes en el Plec de Bases de la Concessió, la concessionària Cedinsa va licitar les obres dels altres dos trams de l'Eix (Cervera-Manresa i Manresa-Gurb), dividits en cinc subtrams, per un import de 241,4 milions.

El 23 de setembre es van adjudicar els trams Cervera-Aguilar de Segarra a Acsa i Aguilar de Segarra-Manresa a Construccions Rubau mentre que es van declarar deserts els altres tres subtrams licitats.

Per determinar les empreses que executaran aquests trams, Cedinsa va posar en marxa un nou concurs que ha culminat amb l'adjudicació de les obres del tram Manresa-Santa Maria d'Oló a la UTE Comsa-Copisa, del tram Santa Maria d'Olò-Sant Bartomeu del Grau a la UTE FCC-Copcisa i del tram Sant Bartomeu del Grau-Gurb a la mateixa UTE FCC-Copcisa.

El dia 15 d'octubre de 2010 es van posar en marxa les obres de tot el tram Cervera-Gurb i, al mateix temps, s'estan iniciant els treballs de posada a zero de la calçada existent, actuacions que comportaran a partir del 26 d'octubre alguns talls intermitents de la via.

Actualment Cedinsa Concessionària té en servei 67 quilòmetres d'autovia (Sallent-Berga, C-16 i Maçanet-Platja d'Aro, C-35), i 49 quilòmetres però (Vic-Ripoll, C-17), que es posaran totalment en servei l'estiu que ve, a més dels 151 quilòmetres de l'Eix Transversal.