El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reclamat aquest dijous al Govern central que defensi l'oficialitat plena del català a la Unió Europea perquè es tracta d'una llengua de l'Estat espanyol, i ha lamentat que "no sempre ho fa amb la convicció i amb l'energia amb la qual ho hauria de fer".

"El que ens agradaria, és el nostre ideal i el nostre objectiu, és que el català sigui plenament oficial a Europa", ha ressaltat Mas en roda de premsa després de concloure la seva primera visita a Brussel·les com a president de la Generalitat.

"No ho podem aconseguir sols, com a mínim ara mateix. Mentre no puguem fer-ho sols, seguirem insistint davant de l'Estat espanyol perquè defensin ells aquesta major oficialitat", ha apuntat.

El president de la Generalitat ha recordat que "de les 23 llengües oficials que hi ha en aquest moment, si el català fos llengua oficial de la UE, seria la novena més parlada de totes", i ha lamentat que, malgrat els avenços aconseguits els últims anys, el català segueixi, segons la seva opinió, en inferioritat de condicions.

El Govern ha aconseguit que el català i la resta de les llengües cooficials espanyoles pugui utilitzar-se en les comunicacions entre els ciutadans i les institucions comunitàries i que es tradueixin part de les normatives, però l'Eurocambra ha rebutjat diverses vegades que s'usi en els plens.