La mobilització d'aquest dimecres al Parlament en protesta per l'aprovació dels Pressupostos s'ha saldat amb sis detinguts -tots ells de nacionalitat espanyola- pels delictes de desobediencia i resistencia a l'autoritat. Un dispositiu policial format per 550 agents ha permès que el ple del Parlament s'hagi pogut celebrar no sense incidents.

El dispositiu, que ha començat a les 6 del matí, ha permès que tots els diputats que tenien previst accedir a la cambra, així com els treballadors del Parlament, hagin pogut arribar a l'hemicicle. Fins a 3.000 persones s'han arribat a concentrar en l'hora de màxima afluència a les immediacions del Parc de la Ciutadella i els seus accessos.

La concentració de persones que bloquejaven els diferents accessos al Parc de la Ciutadella, tancat des de dimarts per motius de seguretat, ha obligat als Mossos d'Esquadra a acompanyar fins a les portes del Parlament en sis furgonetes policials 50 diputats de totes les formacions polítiques. 32 persones més, entre ells membres del Govern de Catalunya i també diputats de diferents partits, han estat traslladats fins a l'interior del Parc de la Ciutadella en helicòpter, que ha fet deu viatges.

Un total de 550 agents, entre policies de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra i agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) han participat al llarg d'aquest dimecres en el dispositiu policial del Parlament, que ha començat a les sis del matí.

A partir de les set de la tarda els Mossos ja havien retirat els objectes i cadenats que els concentrats han col·locat a les immediacions del Parc de la Ciutadella per bloquejar les portes d'accés.

45 persones ferides

En el transcurs de la jornada 45 persones han resultat ferides, totes elles de caràcter lleu. 18 d'aquests han estat mossos que han estat donats d'alta en el mateix lloc, mentre que tres ferits han hagut de ser traslladats a l'Hospital del Mar.