Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimecres a la nit un dels regidors de Plataforma per Catalunya (PxC) a l'Ajuntament de Vic, Josep Maria Paré, a qui s'acusa d'apropiació indeguda. Tot i que de moment es desconeixen els detalls del cas, ha transcendit que tenia pendent una ordre de recerca, detenció i ingrés a presó emesa el 14 de novembre per l'Audiència de Barcelona. Segons han informat fonts policials, el regidor ha passat la nit a la comissaria després de ser detingut a la sortida d'un míting de Josep Anglada a l'Auditori Unnim de Vic. En aquests moments se li està prenent declaració als jutjats de Vic i es preveu que aquest mateix matí ingressi a presó.

Paré té estudis en aeronàutica i és regidor de PxC al consitori vigatà des de la passada legislatura. A les eleccions del 2011, en què Plataforma per Catalunya va treure cinc regidors, ell ocupava la quarta posició.

El número sis a la llista de les municipals era Joan Carles Fuentes qui també està pendent de la resolució d'un judici, en aquest cas per un delicte de discriminació, incitació a l'odi i difusió d'informacions injurioses.

El motiu és la suposada la difusió el 2007 d'uns pamflets en què un suposat grup de magrebins demanava el vot per a totes les formacions polítiques excepte per PxC. La Fiscalia demana tant a Fuentes com al mateix Anglada un any i mig de presó.