El Sindicat Unificat de Policia (SUP) ha denunciat aquest dilluns l'ordre que des de divendres passat obliga als agents a substituir el terme escrache en totes les seves diligències i escrits per les paraules assetjament, amenaces i coaccions.

Segons ha informat el SUP en un comunicat, totes les dependències policials van rebre divendres un correu electrònic del Centre Nacional de Comunicació on la Direcció Adjunta Operativa (DAO) de la Policia donava la instrucció de no utilitzar el terme escrache per referir-se a les protestes davant dels domicilis de càrrecs polítics.

A la circular, el DAO insta els agents a emprar en les comunicacions, diligències i escrits accepcions d'aquest terme en castellà com assetjament, amenaces i coaccions a representants polítics.

"En un escrache poden no haver-hi coaccions, amenaces o assetjament", sosté el sindicat majoritari de la policia, que denuncia que aquestes instruccions obligaran els agents a imputar aquests fets delictius en tots els escraches i, per tant, notificar al jutjat el delicte i la identificació de les persones acusades del mateix.

Pel SUP, aquestes imputacions poden suposar que els policies siguin acusats pels ciutadans per interposar denúncies falses.

En aquest sentit, el sindicat demana als policies que no substitueixin la paraula escrache en els seus escrits per assetjament o amenaces sinó per seguiment, manifestació pacífica o qualsevol altra que no suposi imputar un fet punible a ningú.