El president de la Generalitat, Artur Mas, ha visitat aquest divendres al matí dues empreses amb llarga trajectòria a Sallent: Himesa i el Grup Soler. Himesa és una empresa dedicada a la reparació i manteniment de maquinària minera i d'obra pública i compta amb una plantilla de 60 treballadors. Mas ha fet un recorregut per les noves instal·lacions de la factoria, inaugurades l'any passat, amb la finalitat d'unificar els centres de treball, optimitzar recursos, augmentar la seva capacitat i crear nous llocs de treball.

D'Himesa, el president s'ha traslladat a la seu del Grup Soler per celebrar els seus 60 anys d'existència. Artur Mas, juntament amb el president del Grup, Jordi Soler, i el conseller de Justícia, Germá Gordó, ha presidit un dinar amb més de 300 treballadors de la companyia, en un acte que rememora els dinars que es feien antigament a les obres per celebrar les cobertes dels edificis. Grup Soler es va fundar el 1953 i és un grup d'empreses dels sectors de la construcció, instal·lacions, manteniment i serveis energètics. Va tancar el 2012 amb una facturació de 43,97 milions d'euros, un 28% més que el 2011.

A la tarda Mas va visitar el Centre de Formació Pràctica (CFP) de la Fundació Lacetània, que va entrar en funcionament fa poc més d'un any. Al mateix edifici del Recinte Firal de Manresa, el president Mas va presidir la inauguració de la nova seu territorial de PIMEC Catalunya Central. El programa d'actes empresarials del president a la comarca del Bages va acabar a Sant Salvador de Guardiola, amb la visita a l'empresa Masats. Finalment, el president va participar al vespre a la vetlla de Santa Maria de Montserrat.