Adolfo Suárez va visitar Manresa més d'un cop. Sent president del govern, el diumenge 16 de març del 1980, va anar a missa a la Seu. Vuit anys més tard, ja com a líder del partit CDS, va fer una passejada de campanya. Regió7 se'n va fer el corresponent ressò.

La de 1980 va coincidir amb la campanya de les primeres eleccions al Parlament de Catalunya. El llavors cap de govern i president d'Unión del Centro Democrático va arribar sense avisar i la seva estada es va limitar a oir missa a la basílica de la Seu i, a la sortida, saludar la gent que s'hi havia aplegat. Segons que va explicar, el seu propòsit era complir el precepte dominical a Montserrat, però va canviar d'idea perquè el santuari no li garantia el mínim recolliment que desitjava. Tanmateix, la seva presència va trasbalsar la Seu, ja que la missa d'onze es va passar de la cripta a la nau central, i no va començar fins que va arribar l'il·lustre visitant, amb tres quarts d'hora de retard per un embús a l'autopista. L'acompanyaven Anton Cañellas i Eduard Punset, i els membres d'UCD a Manresa Garriga, Guillomia i Botifoll, que van ocupar amb ell les primeres files. Va Oficiar el doctor Gasol, que el va saludar en castellà però va dir la missa en català. La seva entrada al temple fou saludada a l'orgue pels Goigs de la Llum, i la sortida per una barreja de fragments de la Marxa Reial i Els Segadors. Mentrestant la notícia havia corregut i unes tres-centes persones l'esperaven a la sortida. Suárez va haver d'estrènyer les mans que se li allargaven fins que va arribar al seu vehicle i va abandonar la ciutat.

Suárez va ser també a Manresa el 1988, també va coincidir amb una campanya electoral al Parlament de Catalunya, però aquesta vegada per fet costat als seus candidats, començant pel cap de llista Antoni Fernández Teixidó -ara a CDC. Suárez ja no era president del govern però en canvi el rei li havia donat un títol nobiliari, el de duc. Ja no estava al front de la UCD sinó del partit que va crear després, el CDS. I en la visita del dissabte 14 de maig no anava amb americana i corbata com en la visita del 1980, sinó que va comparèixer amb caçadora i coll de camisa obert. El míting que havia de fer a la plaça de Sant Domènec (Domènech, segons la propaganda) es va suspendre perquè no va arribar el camió amb l'atrezzo, i en lloc d'això, Suárez, Teixidó i altra gent del partit -com el manresà Pedro Plaza- van passejar pel carrer Nou, Plana, Born, Passeig i Esquilets. Malgrat el temps passat continuava havent-hi gent -sobretot senyores- que s'acostava a saludar-lo i fins i tot a demanar-li algun autògraf. Després de passejar i de fer les declaracions de rigor a la premsa, tant l'expresident del govern com el cap de llista català van marxar cap a Vilanova i la Geltrú, seguint el programa de campanya.

En aquelles eleccions, malgrat la passejada, el CDS va treure el 2,87% dels vots a Manresa i el 3,83% a Catalunya, i va aconseguir tres diputats. En canvi, vuit anys abans, l'any de la missa discreta a la Seu, Centristes de Catalunya-UCD va aconseguir el 8,36% dels vots de Manresa i el 10,6% i divuit diputats al conjunt de Catalunya, on van ser la quarta força, darrere de CiU, el PSC i el PSUC.