Els Mossos estan treballant per tal que el detingut per apunyalar cinc vianants de diverses nacionalitats a Lleida, Alejandro R., sigui imputat pels delictes d'homicidi, racisme i xenofòbia. Així ho han confirmat fonts properes al cas després que s'hagi donat a conèixer que el detingut té antecedents per una agressió de caràcter xenòfob a Logronyo, d'on és natal. El noi de 21 anys, que va anar a Lleida per estudiar Medicina i vivia sol, s'enfronta a una petició de 3 anys i mig de presó per una agressió xenòfoba a Logronyo el 23 de desembre del 2012. L'escrit del ministeri públic de la capital de la Rioja sol·licita que es jutgi Alejandro R., juntament amb un altre noi, per un delicte de lesions. La fiscalia de Logronyo assegura que el detingut a Lleida ja va apunyalar llavors un colombià amb una navalla de 9 centímetres, amb més persones, mentre cridaven "negre de merda, et matarem".

Segons l'escrit del ministeri públic, Alejandro R., amb un altre jove, Borja B., tres menors d'edat i persones no identificades, "alguns amb esvàstiques a les jaquetes", van atacar a un quart de cinc de la matinada, al parc del Carme de Logronyo, un colombià que s'acomiadava de la seva parella.

Alejandro R. està a hores d'ara sota custòdia dels Mossos d'Esquadra després que dimarts fos detingut per la Guàrdia Urbana de Lleida. En un primer moment se'l va traslladar a la unitat psiquiàtrica de l'hospital Santa Maria, que va descartar que el jove tingui cap trastorn mental. Segons els Mossos, és previst que el jove passi a disposició judicial entre avui i demà. De les cinc víctimes que van rebre punyalades del detingut, quatre són de nacionalitat estran-gera: un xinès, un sud-americà, una dona marroquina i un pakistanès. Els ferits són ingressats a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida i un a la Vall d'Hebron, a Barcelona.

La denúncia

El jove, que va provocar el pànic més de 24 hores a la ciutat de Lleida, es va entregar a una parella de la Policia Local a l'avinguda de Rovira Roure de la ciutat. El noi va confessar que era el responsable dels apunyalaments i va ser detingut. Segons El País, citant fonts pròximes a la investigació, els pares del jove havien denunciat dimarts al matí la seva desaparició, ja que no aconseguien posar-se en contacte amb ell.