Un dels vint càrrecs franquistes de principi dels anys setanta que una jutgessa argentina ha demanat jutjar és Atilano del Valle Oter, membre de la Brigada Políticosocial destinat a Barcelona, finat el 4 d'abril passat. El 1973, Del Valle es va desplaçar a la comissaria de Manresa per interrogar i torturar el callussenc Joan Badia, que acabava de ser detingut per la policia franquista per pertànyer a la comissió de solidaritat amb els presos.

En total, la jutgessa María Servini ha dictat una ordre de detenció a vint càrrecs franquistes, entre els quals José Utrera Molina, sogre de l'exministre Alberto Ruiz-Gallardón. Per a tots ells, sol·licita a Espanya la seva extradició per interrogar-los a Buenos Aires. Es tracta de l'única causa oberta al món pels crims del franquisme.

Entre la vintena d'imputats figura Atilano del Valle Oter, malgrat que va morir fa set mesos. La jutgessa argentina l'acusa d'haver disparat i tirat per la finestra Miguel Jiménez Hinojosa, després de la seva detenció en un pis barceloní.

Una altra de les víctimes d'Atilano del Valle va ser el callussenc Joan Badia, quan va ser detingut el 1973, a l'edat de 22 anys, per formar part de la comissió de solidaritat amb els presos del franquisme. Badia va denunciar haver rebut tortures per part d'ell mentre estava arrestat a la comissaria de la plaça d'Espanya de Manresa, tot i que la justícia franquista no va acceptar la seva denúncia.