El jurat en el judici per l'atemptat amb bombes durant la marató de Boston del 2013 va trobar Dzhokhar Tsarnaev culpable dels 30 delictes dels quals estava acusat, que li podrien comportar la pena de mort. El jurat va arribar a aquest veredicte de manera unànime després de dues jornades i onze hores d'intenses deliberacions. Ara, un jutge federal ha de determinar si, després del veredicte de culpabilitat, que inclou 17 càrrecs constitutius de pena capital, condemna Tsarnaev a mort o a cadena perpètua. Dzhokhar Tsarnaev va assistir impassible al tribunal de Boston a la lectura de tots els càrrecs dels quals se l'ha declarat culpable.

El terrorista va ser trobat culpable, entre altres càrrecs, de l'ús d'una arma de destrucció massiva amb la intenció de matar, així com d'assistir, planejar i executar la mort de quatre persones, tres que van morir per les bombes el 15 d'abril del 2013 i un agent de policia que va ser abatut a trets dies després en una persecució. Així mateix, l'acusat ha estat responsabilitzat de provocar ferides a un total de 264 persones, 17 de les quals van patir amputacions greus.

La defensa de Tsarnaev va reconèixer al principi del judici que el seu client havia participat en l'atemptat de la marató de Boston, encara que va voler demostrar que el cervell i instigador dels atacs va ser el germà gran, Tamerlan, que va morir en la persecució policial posterior a l'atac.

Dzhokhar i Tamerlan van col·locar dues olles de pressió amb explosius al seu interior en la recta final de la marató de Boston l'any 2013 i pocs dies després, quan es van divulgar les fotos dels sospitosos, van protagonitzar una espectacular fugida que va provocar el toc de queda a tota la zona de Boston.