La direcció nacional del PP continua sense confirmar si Alicia Sánchez-Camacho serà la candidata a la presidència de la Generalitat i aquest dilluns es va limitar a assenyalar que es designarà la "millor persona per encapçalar un projecte que és el que convé a Catalunya".

Aquestes van ser les paraules del vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, quan va ser preguntat si l'actual presidenta del PPC serà novament la candidata al Generalitat.

En la roda de premsa posterior al comitè de direcció del PP, Casado es va referir, a partir de preguntes dels periodistes, a la candidatura del PPC, i va explicar -en línia amb el que ja havia dit Alicia Sánchez-Camacho ahir al matí-, que el PPC ha de proposar un candidat.

Va recordar, això sí, que aquest candidat ha de ser ratificat pel comitè electoral nacional.

Va recordar a més que les eleccions catalanes encara no s'han convocat i per això va defensar que el candidat no es conegui encara.

Ahir al matí, en roda de premsa a Barcelona, Alícia Sánchez-Camacho va afirmar que és el seu partit "i no altres" el que marca els temps. Va assegurar estar "en plena forma" i va negar estar cansada de la política catalana, si bé no va aclarir explícitament si tornarà a ser la candidata del PPC.

D'altra banda, en la roda de premsa, Pablo Casado va advertir que la convocatòria dels comicis catalans "pot ser constitutiva de delicte" si no és simplement això, la convocatòria d'unes eleccions autonòmiques.