El candidat del PSC a les eleccions catalanes, Miquel Iceta, es va comprometre ahir que, si és President de la Generalitat, les empreses de més de cinquanta treballadors hauran de tenir un pla d'igualtat, i a més establirà paritat en la designació de càrrecs públics.

Iceta va ser, poc abans de l'inici de campanya, en un acte a Barcelona a favor de les dones, amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, el president del grup municipal a Barcelona, Jaume Collboni, i destacades dirigents del partit, com Assumpta Escarp, Núria Marín i Esther Niubó, entre d'altres.

Davant d'un centenar de persones, gairebé totes elles dones, Iceta va assegurar que si és President "intentarà i aconseguirà que totes les empreses de més de 50 treballadors hagin de tenir un pla d'igualtat", perquè el PSC "no està disposat que hi hagi discriminació laboral i salarial a les empreses". De la mateixa manera, va deixar clar que el PSC "no renuncia a l'objectiu d'impulsar una xarxa de llars d'infants gratuïtes, perquè les dones tinguin oportunitats".