El president de Ciutadans, Albert Rivera, es va posar ahir ja en mode electoral amb la idea de fer una campanya austera, que "busqui solucions", i en què espera que els espanyols valorin la "capacitat" de diàleg que han demostrat.

Després de constatar dimarts el fracàs de les negociacions per formar govern, en concloure la tercera ronda de consultes del rei sense que hi hagués un candidat, Rivera va analitzar ahir amb la seva executiva el nou escenari al qual es veuen abocats, amb una repetició de les eleccions que, per falta de temps, els obliga a mantenir les llistes sense fer primàries, va explicar el líder de la formació. Podrien fer algun retoc a les candidatures, que faria l'Executiva i ratificarà el Consell General de Ciutadans, que representa la militància, i també en el programa, però bàsicament es mantindrà tot com estava, va confirmar Rivera en una roda de premsa a la seu del carrer d'Alcalá de Madrid.

També aposten per reduir a la meitat el límit de la despesa electoral i retallar cinc milions d'euros la partida destinada al "mailing", en concentrar les paperetes de totes les formacions en un sol enviament, el que tindria un cost de cinc milions d'euros i no de trenta, va detallar Rivera, tot insistint que els espanyols es mereixen una campanya austera. C's ja es va estrènyer el cinturó el desembre, va recordar, en gastar "molt menys que els altres": quatre milions enfront dels 13 milions de mitjana d'altres forces.

Rivera està convençut que la campanya no serà la del "sí a Rajoy, Sánchez o a Rivera", ni tampoc la d'escollir entre "governs corruptes i populistes", sinó d'Executius responsables, reformistes i amb propostes ambicioses per al país. De totes aquestes qüestions parlaran en l'Executiva de la setmana que ve, on ja començaran a perfilar la campanya electoral, en què demanaran la confiança dels espanyols per "empènyer" i ser decisius amb la finalitat de "sortir de l'embús" i posar en marxa el país.

Incidiran en la capacitat de diàleg que ha demostrat Ciutadans durant aquests quatre mesos de negociacions, que ha arribat fins i tot a signar un pacte amb el PSOE, cosa que està convençut valoraran els espanyols el 26 de juny. Si bé aquest acord amb els socialistes decau amb la convocatòria de nous comicis, Rivera no només no en renega, segons va dir, sinó que continua apostant per les 200 mesures signades.