La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va afirmar ahir que la decisió del dirigent del PSOE, Pedro Sánchez, de no fer costat a la investidura de Mariano Rajoy és "un insult" i una "aixecada de camisa" als espanyols. En una intervenció a Bilbao de suport al candidat del PP a lehendakari, Alfonso Alonso, Cospedal es va referir a la situació de "bloqueig" institucional que travessa Espanya, de la qual va culpar el PSOE i Sánchez.

Segons la seva opinió, el PSOE també "ha faltat el respecte a Espanya, que necessita un govern, i ha perjudicat els interessos del país, perquè aquesta situació passarà factura", va puntualitzar. Cospedal va criticar, també, que la possible alternativa al govern del PP estigui configurada pel PSOE al costat d'"extremistes radicals", en referència implícita a Podem, i els que "volen dividir Espanya", en al·lusió als nacionalistes.

Va recordar que el PP ha guanyat les dues últimes eleccions generals, en les quals "ha quedat clar", segons va apuntar, que els espanyols no volen que Sánchez sigui president, sinó que hi repeteixi Mariano Rajoy "després d'aconseguir acords".

Amb relació a les eleccions basques, Cospedal es va referir a l'anul·lació de la candidatura d'Arnaldo Otegi i va assegurar "s'està creant un debat que no existeix".