El president sortint dels EUA, Barack Obama, i la seva dona, Michelle, han marxat de la Casa Blanca al costat del mandatari electe, Donald Trump, i la seva dona, Melania, per participar en la cerimònia de transmissió de comandament davant el Capitoli.

Primer es va veure sortir de la Casa Blanca a Michelle i Melània, que van pujar al mateix vehicle blindat, i després van fer el mateix el vicepresident sortint, Joseph Biden, i el seu successor, Mike Pence.

Finalment, Obama i Trump van pujar en una altra limusina blindada per recórrer els gairebé 3 quilòmetres de l'avinguda Pennsilvània que separen la Casa Blanca del Congrés.

Els Obama i els Trump prenen el te

Els Obama i els Trump van prendre un te protocol·lari a la Casa Blanca, a porta tancada, abans de sortir cap al Capitoli.

El president electe dels EUA, Donald Trump, ha entrat avui a la Casa Blanca amb la seva dona, Melania, per reunir-se amb Barack i Michelle Obama abans de marxar tots al Capitoli per a la cerimònia de transmissió de comandament.

Els dos matrimonis han dialogat breument i han posat per a les càmeres abans d'entrar a la Casa Blanca. Se'ls ha vist a tots somrients, Trump amb una corbata vermella i Obama en tons blaus.

Melania, que ha lliurat als Obama un regal, porta un vestit de dues peces de Ralph Lauren en to blau clar, amb guants i sabates de taló a joc, i el cabell recollit en un estil que recorda la morta primera dama Jackie Kennedy. Michelle Obama, per la seva banda, ha escollit un vestit de màniga curta en tons granats.

El vicepresident Joseph Biden i la seva dona, Jill, han fet el mateix amb els seus successors, Mike i Karen Pence, i també els han donat la benvinguda a la Casa Blanca.

Trump, Pence i les seves esposes han començat la jornada acudint a un servei religiós en una església davant de la Casa Blanca.

Aquest acte religiós ha donat inici a les celebracions de la investidura presidencial, que tindran el seu moment central amb la jura del càrrec a les escalinates del Capitoli, on Trump es convertirà a les 12.01 hora local (17.01 GMT) al president número 45 dels EUA.

Prèviament, Donald Trump, juntament amb la seva esposa i família, el vicepresident, Mike Pence, i membres del seu equip han donat inici al dia en què serà investit president dels Estats Units amb l'assistència a un servei religiós en una església davant de la Casa Blanca .

Trump ha recorregut en un vehicle blindat la distància que separa la Blair House (residència a visitant distingits del president) de l'església episcopaliana de St John 's, on tradicionalment el president nord-americà va a missa.

Normalment, aquesta petita distància és recorreguda pels mandataris nord-americans a peu, tot i que les fortíssimes mesures de seguretat que envolten els actes d'avui i la pluja podrien haver portat al Servei Secret a inclinar-se per la comitiva a motor.

L'acte religiós ha donat inici a les celebracions d'investidura presidencial, que tindran el seu moment central amb la jura aquest migdia del càrrec a les escalinates del Capitoli.