El PP va assegurar ahir que el procés sobiranista «dóna els seus últims cops de cua» després de la sentència del 9-N i ara busca una «revolta popular» que -va advertir- «no ocorrerà», i va augurar que la «caiguda» dels seus dirigents «no serà ni èpica ni patriòtica, sinó solitària, fosca i trista».

Així ho ha afirmat en roda de premsa al Parlament el portaveu del PPC a la cambra catalana, Alejandro Fernández, després de la sentència condemnatòria contra l'expresident Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau, inhabilitats de càrrec públic per la consulta independentista del 9-N del 2014.

Fernández va criticar la «falta de respecte a la llei i a les sentències judicials» per part de Mas i del President català, Carles Puigdemont, i el seu vicepresident, Oriol Junqueras, després de reafirmar-se aquests en el seu compromís de celebrar un referèndum aquest any. A més, el portaveu popular va titllar de «cinisme» l'actitud d'aquests dirigents, ja que «ara que ja saben perfectament quines conseqüències té incomplir la llei, Puigdemont i Junqueras faran com Mas i tornaran a al·legar desconeixement, ara que són plenament conscients del preu que tothom ha de pagar?».

Per la seva banda, el líder del PSC, Miquel Iceta, va assegurar ahir que el «problema més gran» de l'expresident Artur Mas no és la seva inhabilitació, sinó que el que «li està fent més mal» és el cas Palau de la Música, i va advertir que la sentència del 9-N mostra que «el camí de saltar-se la llei no porta enlloc».

Per al dirigent, es demostra que «el camí de saltar-se la llei no porta enlloc», però també que «només amb el compliment de la llei no es resoldrà el problema» a Catalunya.

Finalment, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, confia que el President català, Carles Puigdemont, «prengui nota» de la inhabilitació d'Artur Mas pel 9-N i que «almenys» no torni a convocar un referèndum il·legal buscant «el xoc de trens» per tapar amb una estelada «el que fan amb la cartera». «Tant de bo prenguin nota els que volen tornar a equivocar-se», va dir Rivera a la reunió de grup de Ciutadans al Congrés.