El president dels EUA, Donald Trump, va amenaçar ahir a través de Twitter de tallar subvencions de la llei sanitària actual per a les asseguradores i per als mateixos congressistes si aquests no aproven amb rapidesa el seu projecte de llei de salut, que divendres va naufragar al Senat, i va demanar una altra votació.

«Guanyarem tant que pot ser que us canseu de guanyar». El ressò triomfal de la campanya que va portar Donald Trump a la Casa Blanca va quedar apagat aquesta setmana per la resistència de l'Obamacare als envits republicans, que van deixar el president sense grans triomfs de què presumir després de mig any al poder.

«Acabareu dient», assegurava Trump fa un any, «si us plau, si us plau, són massa victòries, no ho podem suportar més. Senyor president, és massa. I jo respondré, no, no ho és, hem de seguir guanyant, hem de guanyar més, guanyarem més».

Aquest divendres, ja a la matinada, el Senat va posar fi als anhels de Trump d'assolir una victòria en la seva croada per ensorrar el llegat de l'expresident.