Els Bombers de la Generalitat van rescatar ahir amb vida poc després de 2/4 d'una del migdia la segona persona atrapada sota les runes de la casa que va ensor-rar-se ahir al matí a Llanars, a la comarca del Ripollès.

Es tracta d'un home que va patir cremades en el 30 % del seu cos i una fractura de turmell, i que va ser traslladat en helicòpter a la Unitat de Cremats de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, segons van informar els bombers.

L'ensorrament de la casa, situada al carrer Conflent d'aquesta localitat, va produir-se a causa d'una deflagració, l'origen de la qual es desconeix, que va tenir lloc al voltant de 3/4 de 10 i que va atrapar sota la runa la parella que vivia a l'immoble.

Poc després de la caiguda de la casa, els bombers van poder rescatar una dona, esposa de l'home rescatat, que presentava cremades en el 70% del seu cos i que també va ser traslladada al mateix hospital barceloní.

Investigació en marxa

Els Mossos d'Esquadra han iniciat una investigació per determinar els motius de la deflagració i del posterior ensorrament de la casa, mentre que els bombers, després de rescatar les dues víctimes, van portar a terme durant tota la tarda d'ahir tasques de desenrunament per evitar que s'acabessin de desplomar les parets de l'habitatge que encara quedaven en peu.