El president francès, Emmanuel Macron, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, van enviar una carta conjunta al president rus, Vladímir Putin, per demanar-li que no bloquegi una resolució a l'ONU per imposar una treva de 30 dies a Ghouta Oriental, enclavament rebel que està assetjat per les forces del règim sirià des del 2013 i on la situació humanitària s'ha tornat veritablement crítica.

Amb la seva missiva, els dos mandataris busquen «obtenir el suport rus a la resolució del Consell de Seguretat de l'ONU actualment discutida per a un alto el foc i assistència humanitària», tenint en compte «la situació extremadament seriosa per a la població civil» a Ghouta Oriental, als afores de Damasc.

Atès el «patiment» de la població en aquesta regió de Síria, on haurien mort més de 400 persones en sis dies de bombardejos, els dos mandataris van reclamar «el cessament d'hostilitats immediat i l'aplicació d'una treva humanitària» per permetre el lliurament de l'ajuda a la població civil i avaluacions mèdiques d'emergència, tal com ha reclamat també l'ONU.

Així mateix, van instar Rússia a «assumir plenament les seves responsabilitats en aquest sentit». «Ara és el moment d'actuar», van destacar Emmanuel Macron i Angela Merkel. França i Alemanya van condemnar «en els termes més ferms» els atacs «deliberats i indiscriminats» contra la població civil a Ghouta Oriental.