L'Audiència Nacional ha acordat presó eludible sota el pagament de fiança de 200.000 euros per a Rosalía Iglesias, dona de l'extresorer del PP Luis Bárcenas condemnada a 15 anys de presó per la seva implicació en la primera època de la trama Gürtel.

En cas de dipositar la quantitat acordada a Iglesias se li imposaran mesures cautelars consistents en la retirada del passaport, prohibició de sortida del territori i haver-se de presentar cada quinze dies al jutjat, segons informen fonts jurídiques. La Fiscalia Anticorrupció havia demanat presó per Iglesias a causa de la gravetat de les penes i el risc de fuga.

D'altra banda, el tribunal deixa en llibertat el comptable de la Gürtel José Luiz Izquierdo (condemnat a 17 anys i 7 mesos) l'exregidor de Majadahonda Juan José Moreno (condemnat a 15 anys i dos mesos) i l'exdona de Francisco Correa, Carmen Rodríguez Quijano (condemnada a 14 anys i 8 mesos).

Aquests han estat els primers penats en ser notificats en persona sobre les mesures cautelars adoptades després de la celebració de les vistes de dilluns passat. Tots han arribat prop de les 12.00 hores del migdia i han anat abandonat les dependències judicials després de recollir les actuacions, com ha estat el cas de Rodríguez Quijano, que ha estat la primera a sortir del recinte.

Condemna a l'exdona de Correa

Carmen Rodríguez Quijano, exdona del capitost de Gürtel, Francisco Correa, ha aconseguit eludir la presó per la seva condemna a 14 anys i 8 mesos, a l'imposar-li el tribunal mesures cautelars com la retirada del passaport. A més de Rodríguez Quijano, han quedat en llibertat amb les mateixes mesures el considerat comptable de la trama José Luis Izquierdo (17 anys i 7 mesos) i l'exregidor de Majadahonda Juan José Moreno (15 anys i dos mesos).

L'exdona de Correa va al·legar davant el tribunal que en estar el seu marit a la presó complint condemna per una altra peça de Gürtel si entrava també ella a la presó la seva filla de 14 anys quedaria desemparada.