Els familiars de les víctimes mortals de l'atemptat del 17 d'agost de l'any passat a Barcelona i Cambrils (Baix Camp) han protagonitzat aquest matí una sòbria i emocionada ofrena floral davant el mosaic de Joan Miró a la Rambla, on també han dipositat flors les principals autoritats catalanes.

Els pares del Xavi, el nen de Rubí (Vallès Occidental) que va perdre la vida amb només tres anys, encapçalaven la concentració, amb persones que no han pogut reprimir les seves llàgrimes en arribar al punt de la Rambla barcelonina, on va acabar el seu macabre recorregut la furgoneta que va perpetrar l'atemptat.

Les persones que es trobaven als voltants del Pla de l'Os han aplaudit, especialment, als familiars, alguns dels quals s'abraçaven entre ells, després de deixar les seves flors en uns petits contenidors cilíndrics que s'han col·locat allà.

La delegació política estava encapçalada pel president de la Generalitat, Quim Torra, el president del Parlament, Roger Torrent, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.