L'exsecretària general del PP Dolores de Cospedal va assegurar divendres, després de la publicació d'uns altres àudios sobre les seves trobades amb l'excomissari José Manuel Villarejo, en els quals comenta el paper de Javier Arenas enmig de la investigació de la trama Gürtel, que es tractava de la seva obligació» com a número dos del PP.

En tot cas, va assenyalar que l'encàrrec no es va arribar a concretar i mai no es va pagar al policia per investigar Arenas.

«Com a secretària general d'un partit, de la mateixa manera que qualsevol responsable institucional, tenia l'obligació de conèixer tot allò que n'afecta l'organització», va assegurar Cospedal en una entrevista a la COPE. «Estava complint amb la meva obligació», ha resumit, després de la polèmica generada per les seves reunions amb el policia.

Sobre la reunió amb Villarejo el juliol del 2009, Cospedal va contextualitzar la trobada en explicar que el comissari treballava per a un Govern socialista i es va oferir a donar informació sobre una situació que estava «explotant» i afectava el carrer Génova.

«Acabada d'arribar al PP, nosaltres volíem saber què hi passava per la nostra obligació com a partit», va al·legar, qui va recalcar que no coneixia els mètodes del policia ni que estava sent gravada.

Sobre les seves converses amb Villarejo, en les quals surt a relluir el paper de l'exministre Javier Arenas en una fundació amb l'extresorer Luis Bárcenas, Cospedal va defensar que es va preocupar de saber si eren certes les informacions que apuntaven que Arenas estava vinculat a la trama, i en tot cas va negar que demanés cap informació sobre aquest assumpte al llavors comissari.

Cospedal va al·legar que davant de diverses dades amb aparença versemblant va haver de contrastar si era «veritat o no».

Els àudios publicats pel portal Moncloa.com, no obstant això, apunten que Ignacio López del Hierro, empresari i marit de Cospedal, va encarregar al policia elaborar un «dossier» sobre el paper d'Arenas en la fundació Asociación de Estudios Europeos, que tenia amb l'extresorer Luis Barcenas i l'exeurodiputat popular Gerardo Galeote.

A això, l'exnúmero dos del car-rer Génova va respondre que aquest encàrrec no es va arribar a concretar i mai no es va fer cap pagament a Villarejo. «No va haver-hi cap aportació d'informació posterior ni hi va haver res. No es va fer cap pagament», va reiterar.

Preguntada per si creu que té el suport del líder del PP, Pablo Casado, Cospedal va defensar que ella sempre ha dit la veritat sobre la seva relació amb Villarejo. D'aquesta manera, va rebutjar pronunciar-se sobre si aquest cas resulta un obstacle per a la seva possible candidatura a les eleccions europees.

«Jo no he dit mai que no l'he conegut, no ho nego i no ho he arribat a negar», va al·legar la també exministra de Defensa, marcant distàncies amb el cas de la titular de Justícia, la socialista Dolores Delgado, que també s'ha vist esquitxada per altres enregistraments de l'excomissari.

Arrimadas demana humilitat

La portaveu nacional de Ciutadans (Cs), Inés Arrinadas, va reclamar «més explicacions i més humilitat», perquè, segons va incidir, es tracta d'un tema «molt lleig i molt seriós».

La líder del partit taronja ha demanat als dirigents populars que «no es pensin que llançant-se les culpes els uns als altres, o no responent a les preguntes, els espa-nyols s'oblidaran d'aquesta vergonya».