La Federació Europea de Transport i Medi Ambient (T & E) assegura que el transport pot ser descarbonitzat a Europa l'any 2050, fent front a la demanda de vehicles alternatius i reduint la quantitat d'energia i altres recursos necessaris per oferir una mobilitat de zero emissions.

Segons un informe de l'organització, seran «molt necessàries» grans inversions en el sector de les energies renovables i en les xarxes de transmissió d'electricitat. T & E demana actuar «immediatament» i que els governs adoptin mesures nacionals que accelerin la transició cap al vehicle elèctric.

En aquest sentit, l'estudi destaca que Europa ha de vendre el seu últim automòbil amb motor de combustió a principis de la dècada de 2030 ( "en 2035 com a molt tard") si vol descarbonitzar el seu transport per al 2050 i aconseguir així l'objectiu de l'acord de París .

Entre altres mesures per reduir el nombre d'automòbils, fer front a la congestió del trànsit i fer que les ciutats siguin més habitables, l'organisme destaca que podrien implementar-se més impostos sobre el combustible i tarifes a la carretera i fomentar l'ús compartit de cotxes.

No obstant això, destaca que, fins i tot amb un paquet ambiciós de mesures de reducció de la demanda de vehicles, només oferirà, com a màxim, una reducció del 28% de les emissions el 2050, ja que la flota restant de vehicles impulsats per combustibles fòssils continuarà emetent 60 milions de tones de diòxid de carboni (CO2).